A cefreszagú Bálint Antónia és a nemzeti érzés

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 27.

Fekete Lyuk

Aki nemzési érzésnek olvasta, szégyellje magát! Az újdonsült fideszes képviselőjelölt múltjával ismerkedünk.
A Magyar Tengernél

A magyar tengernél

Fotó: Facebook

Olyan bántóan keveset tudtunk eddig az egykori szépségkirálynőről és főállású celebről, hogy a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt bátor döntése – ti. hogy őt indítja a XIII. kerületben önkormányzati képviselőjelöltként – végre alkalmat ad, hogy megismerkedjünk vele.

Először azt ütöttük be a keresőbe – hiszen a nemzeti oldal jelöltjéről van szó! –, hogy Bálint Antónia + nemzet. És nem fogják elhinni: „Bálint Antónia szerint a nemzeti érzés mindennél erősebb.” Ugyanebből a 2006-os interjúból rögtön megtudtuk azt is, hogy Bálint Antónia régen Hajdú Péterrel járt, aki szintén egy celeb, de az ő nevét már megtanultuk.

Ezen a vonalon továbbhaladva belefutottunk ebbe a drámai szalagcímbe: „Hajdú állítja, Toncsi reggelente cefreszagú volt.” A cikk idézi Hajdú nyilatkozatát, amelyet később Bálint Antónia cáfolt: „Most akkor én is írjak egy könyvet arról, hogy egy nő esetében az alkoholizmusnak milyen fiziológiai és pszichikai hatása van? Hogy nem bírtam elviselni a reggeli cefreszagot, de elhagyni sem akartam, mert féltem, hogy kárt tesz magában? Volt, hogy ketten vittük haza a borgőzös leheletű és járni nem tudó »kedvest«. Nem, nem teszem, nem stílusom és olyan ócska lenne!”

Itt kicsit megtorpantunk, de ha sikerült erőt gyűjtenünk, folytatjuk a keresést Bálint Antónia múltjában. Előbb-utóbb majd csak találunk valamit, ami alkalmassá teszi a politikai pályára.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.