A kormányzati álláspont szerint a betegek, az ellenzék és az elektromos hálózat a probléma az egészségügyben

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 9.

Fekete Lyuk

Takács Péter hosszú napok után végre megtalálta, hol a baj a kórházakban.

„Aki az egészségüggyel kapcsolatba kerül, alapból nincs jól, hiszen rosszul érzi magát, mert beteg. Ott már a rossz közérzethez csak egy kicsi kell, hogy indulattá formálódjon. Általában ezek az újbolsik ezekre mennek rá, hogy az elégedetlenségből indulatot kovácsoljanak”

– fejtette ki az elmúlt hónapok leggyorsabban felívelő sztárja a Fideszben, Takács Péter egészségügyi államtitkár a Bayer Showban. A produkciót a Telex szemlézte, és több érdekesség is kiderült:

  • A kórházi várólisták főleg azért lehetnek hosszúak, mert egy beteg nagyon ragaszkodik az adott orvoshoz, vagy nem hajlandó másik városban csináltatni a műtétét.
  • Azt beismerte, hogy volt olyan, hogy 10-12 hetet is kellett várni egy hasi ultrahangra, de ez „jellemzően ellenzéki önkormányzatok által fenntartott szakrendelőkben” történt. Takács szerint ez nem az egészségügy vagy a kormány hibája, hanem egy „tudatos akció” része volt, hogy rosszabbnak állítsák be az egészségügyet.
  • Információi szerint jelenleg 47 ezer ember van várólistán, azaz vár olyan műtétre, amit 60 napon belül nem tudnak elvégezni.
  • Takács szerint a Covid alatt 26 olyan műtéttípus volt, amelyre 60 napnál hosszabban kellett várni, de az egészségügyi államtitkár szerint már csak 3 ilyen van: a csípőprotézis, a térdműtét és a kiterjesztett gerincstabilizáló műtét. Az államtitkár úgy látja, ezzel az OECD-országok toplistáján az élen áll Magyarország.
  • Az egészségügyi államtitkár szerint a optimális lenne, ha minden helyiség légkondicionált lenne, szerinte viszont ezt nem bírná el sehol az elektromos hálózat. 

Az egészségügyi államtitkár jól láthatóan azt a dicstelen feladatot kapta meg, hogy próbálja meg elmagyarázni Magyar Péter nyári akcióját: mint ismert a Tisza Párt elnöke a hőségriadóban hőmérővel járta végig a kórházakat, bemutatva ezzel az egészségügy áldatlan állapotát a túlmelegedett épületekkel kezdve egészen az ezen túli problémákig. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk