Balhé az LMP-ben: Sallai R. Benedek megütötte Hadházy Ákost

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 13:00
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az Index úgy tudja: egy szombati gyűlésen történt az incidens.

Sallai Róbert Benedek szombaton egy visszalépett képviselőknek rendezett gyűlésen megütötte Hadházy Ákost, majd elviharzott a helyszínről – írja az Index. Az esetet több szemtanú, MSZP-s politikusok is megerősítették a portálnak.

Kerestük Hadházyt, de nem értük el. Az Index korábban beszélt vele, de a volt társelnök nem akart nyilatkozni, az LMP szóvivőjét sem lehet utolérni.

Cikkünk megjelenése után Hadházy Ákos ezt írta ki Facebook-oldalára: „Bár nem örülök neki, de sajnos meg kell erősítenem a sajtóban megjelent hírek egy részét: Sallai Titkár Úr ma rendkívül méltatlanul és helytelenül viselkedett velem szemben. A Fidesz évek óta csepegteti, újabban dézsából önti a gyűlölet mérgét a közéletbe. Ha ezt sikerül semlegesíteni, legyőzhetők. Ha nem, akkor végleg ők győztek.”

Az incidens minden bizonnyal összefügg azzal, hogy Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos a választások után nyílt adok-kapokba kezdett. Hadházy azt állította: Schiffer András és Sallai R. Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. Később Sallai R. annyit mondott: ő maga a párt belső levelezőlistáján arra figyelmeztetett, a visszalépést fontolgató képviselőjelöltek vegyék figyelembe, hogy jelöltté válásukkor szerződésben vállalták, ilyen lépést csak a párt vezető testületeinek felhatalmazásával tesznek. Vagyis ha úgymond saját szakállukra visszaléptek volna jelöltek, a párt akár polgári perben követelhette volna az elbukott állami kampánytámogatást.

Schiffer András azt közölte: egyéni jelöltek közül senkit sem keresett meg. Egyetlen jelölt volt, aki kikérte a tanácsát, neki el is mondta a véleményét, az érintett azonban visszalépett.

Schiffer és Sallai bevallották, a kampánytámogatás miatt nem lépett vissza több LMP-s jelölt, ez volt a nem fenyegetés tárgya is

Schiffer ugyanakkor perrel fenyegeti Hadházyt. Schiffer András szemenszedett hazugságnak tartja Hadházy Ákos hétfő délelőtti nyilatkozatát, miszerint a párt volt elnöke és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat az LMP-s egyéni képviselőjelölteket, akik vissza akartak lépni más ellenzéki jelölt javára. Elég kemény interjút adott a zöld párt leköszönő társelnöke a 24.hu-nak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 13:00
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  yoyo
  2018. április 14., szombat 13:30
  talált, süllyedt.
  bazmeg
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. április 14., szombat 13:38
  Kár, hogy nem az LMP nyert, úgy sokkal nagyobbat durrant volna.
 3. 3
  bétom
  2018. április 14., szombat 13:54
  Látjuk mi még Benedeket Békameneten.
 4. 4
  szegedi789
  2018. április 14., szombat 14:24
  sallai úrtól roppant logikus cselekedet volt, hogy pont a fidesz és hordái által leginkább támadott képviselő leütésével, feldöntésével kívánta a kósza plelykákat elhessegetni...
  zseniális, mostmár senkise gyanakszik (mnimum, senki se akar lefejelődni)...
 5. 5
  szegedi789
  2018. április 14., szombat 14:24
  lehet más a politika? puff! (ez is válasz)
 6. 6
  hóvarjú
  2018. április 14., szombat 15:24
  Na, most hánytam le a képernyőt harmadszor.
 7. 7
  Cyrano
  2018. április 14., szombat 16:11
  Lehet Más a Pofon.
 8. 8
  pokrocz
  2018. április 14., szombat 21:48
  én is megüthetném ezt a trógert?
 9. 9
  rworse
  2018. április 15., 08:14
  Én megérteném a fiatal LMP-t, hogy el akarják takarítani a nemzedékem régi, elaggott pártjait, meg a Gyurcsánytot, csak hát egyrészt éppen a legrosszabbkor csinálják ezt 2009 óta, másrészt "kissé" furcsállom, hogy a Jobbik mostanra már természetesebb szövetségessé vált számukra, mint a ballib demokratikus pártok.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk