Balog, a papminiszter megnyugtatta az aggódókat: beérett a munka gyümölcse, jó irányba halad az oktatás

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 08., 15:12
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Volt, aki máshogy gondolta?

„Az emberi erőforrások minisztere a köznevelés megújítása terén elvégzett munka igazi visszaigazolásának tekinti, hogy 30 százalékkal nőtt a pedagóguspályára jelentkezők száma” – tudósít az MTI Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vezetőjének mai megszólalásáról. Balog a fentieket a Klebelsberg képzési ösztöndíjak ünnepélyes átadásakor mondta. Ez egy olyan ösztöndíj, melyet a pedagógushallgatók kaphatnak meg, ha vállalják, hogy a végzés után meghatározott évig a pályán maradnak.

Balog szerint sikeres volt a munka

Balog szerint sikeres volt a munka

Fotó: MTI/Vajda János

Balog arról beszélt, hogy 2017 novemberében 1481 hallgató rendelkezett Klebelsberg-ösztöndíjjal, most további 651 hallgató szerezte meg arra a jogot, vagyis összesen 2132-en kapnak ilyen ösztöndíjat. Közülük 1920-an osztatlan tanárképzésben tanulnak, 212-en pedig gyógypedagógus alapképzésben vesznek részt.

Azt is mondta, hogy „2010-hez képest idén 572 milliárd forinttal több jut az oktatásra, és ez az összeg a tavalyihoz képest is 130 milliárd forintos pluszt jelent az oktatás fejlesztésére, s eléri a kétezermilliárd forintot a teljes oktatási rendszerre fordított összeg”.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a legfrissebb adatok szerint utoljára 1998–1999-ben jártak ilyen kevesen felsőoktatási intézménybe, vagyis régen volt már ilyen kevés egyetemista és főiskolás az országban. Valamint a súlyos pedagógushiányról is sorra érkeztek a hírek az elmúlt hónapokban: volt olyan iskola, amelyik bármilyen szakos tanárt felvett volna, csak jöjjön valaki tanítani.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 08., 15:12
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2018. január 08., hétfő 21:49
  Balog a popminiszter.
 2. 1
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 16:05
  Balog emberminiszter arcot vág. Nem sikerült emberit. Talán kéne már hátraarcot inkább.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk