Elkezdődött: a kormánymédia nekiment Bödőcs Tibornak

szerző
G. M.
publikálva
2018. szept. 06., 15:02
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Szánalmasan alacsony színvonalú paródiával próbált harcolni a taktikai szavazásért” – írja G. Fodor Gábor portálján az Origo főszerkesztője.

„Tényleg minden megtörténhet: van, aki szerint Bödőcs Tibornak és Hernádi Juditnak a magyar kultúra legnagyobbjai között van a helye” – ilyen mondatokkal csalogatja az olvasókat Gábor László írása, amely a 888.hu-n jelent meg, és amely alighanem a fideszes, kultúrharcnak nevezett valami egyik újabb terméke.

Az Origo főszerkesztőjének egy kulturális lista kezdte szúrni a szemét, amely az ötven legfontosabb magyar kulturális szereplőt igyekezett összegyűjteni. Bár az ilyen listák értelemszerűen mindig szubjektívek, Gábor László a Fidelio listáját úgy kezeli, mint megfellebbezhetetlen darabot, és le is írja, hogy nagyon nem tetszik neki.

Hogy miért?

 • Mert vannak rajta olyan színészek, akikről Gábor László életében nem hallott, de nem is látta még őket.
 • Mert szerepel rajta Tompa Andrea író, kritikus, lapunk színikritikusa.
 • És mert rajta van Hernádi Judit, illetve Bödőcs Tibor is.

„Ha ezer meggyőződéses balliberális és kultúrarajongó embernek, fiataloknak és időseknek, nőknek és férfiaknak vegyesen, arra a kérdésre kellene őszintén válaszolniuk, hogy szerintük Bödőcs Tibor humoristának és Hernádi Judit volt Heti hetes-sztárnak (végzettségét tekintve színésznőnek) helye van-e a magyar kultúra elmúlt évi ötvenes listáján, egészen biztos vagyok benne, hogy ezer emberből senki sem válaszolna igennel” – csap bele a lecsóba Gábor László, aki szerint Bödőcs a kampányban „egy irgalmatlanul rosszul megcsinált, szánalmasan alacsony színvonalú paródiával próbált harcolni a taktikai szavazásért, a legesélyesebb jelöltért, a viszlátkétharmadért, az oktatásegészségügyért s a többiért”. Ez azonban nem igaz, Bödőcs a kampányban mindössze egyetlen Orbán-paródiát tett közzé, aminek semmi köze nem volt se a taktikai szavazáshoz, se a viszlátkétharmadhoz.

Hernádi Judittal pedig az Gábor László problémája, hogy a választások utáni tüntetések egyikére videóüzenetet mert küldeni.

Az i-re viszont mindenképpen a cikk utolsó mondata teszi fel a pontot, amikor a fideszes kultúrharc kellős közepén Gábor László az alábbiakat fogalmazza meg: „Ettől még nem fog visszafelé folyni a Duna, ettől még nem fogja kiadni a kritikus (elnézést: író) kritikáit (elnézést: műveit) a Gallimard.”

A kormánymédia egyébként már korábban is elkezdte kóstolgatni Bödőcsöt, igaz, akkor csak a szakmányban érkező Kinek a kulturális diktatúrája? címen futó Szakács Árpád-sorozat egyik részében vették elő:

Mindennek eljön az ideje: a Magyar Időkben már kóstolgatják Bödőcs Tibort

Ő is egy „mosolygó rettegő", ha jól értjük. Megy a kormánypárti lapban a listázás, a feljelentés, hol a liberálisok kapnak kedves üzeneteket, hol Prőhle Gergely, vagy Ókovács Szilveszter kap selyemzsinórnak beillő „kritikát", vagy mit. Az egyik bűne az, hogy írókat enged az irodalmi intézmény falai közt, a másiknak pedig az, hogy engedte megrendezni a Billy Elliotot.

szerző
G. M.
publikálva
2018. szept. 06., 15:02
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Világos
  2018. szeptember 06., csütörtök 17:32
  Fodor egy megélhetési seggnyaló, Bödőcs egy megélő humorista, aki a kormányhoz
  szerény volt és az is fog maradni nem a provokácira fog reagálni hanem sajnos
  a gyenge politikára. Búcsúszentlászló egy szent hely nemcsak keresztény mint
  a medvére vadászók.
 2. 1
  simipapa2
  2018. szeptember 06., csütörtök 17:17
  Ízlések és pofonok.Nem tudom ki az a Gábor László.Azt viszont tudom,hogy kicsoda Bödőcs és Hernádi.Inkább tízszer ők mint egyszer az újságíró.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk