Ellenzéki "háború" vs. orbáni "béke"

  • narancs.hu
  • 2024. május 25.

Fekete Lyuk

Az új plakáton a miniszterelnök a béke éke.

A háborús pszichózis a 2022-es parlamenti választások óta bevett kampányfogása a Fidesznek, a propagandamédia világháborús készülődéstől hangos, videónézegetés közben is folyton felugrik a kormány rémisztgető hirdetése, és a fideszes politikusok olyan kötőszóként használják a "háború"-t, mint a "Soros"-t azelőtt. De az utcákat járva is háborús plakátok tömegével szembesülhetünk. Sokaknál kiverte már a biztosítékot a zsigeri félelemre építő propaganda, volt, aki átragasztotta ezeket a plakátokat, volt, aki átfestette, s olyan is, aki feljelentést tett miattuk. A Telex pedig azt írja, hogy egy piliscsabai iskola mellől a szülők kérésére helyezik el a nyomasztó plakátot.

A 444 munkatársa Hódmezővásárhelyen fotózta le a kampány folytatását: az új, békét hirdető plakátokat. "A kék betűkből maga Orbán Viktor néz ránk vissza. Az az Orbán Viktor, aki péntek reggeli Kossuth rádiós nyilatkozatában 59-szer mondta ki a háború szót, de még így is elmaradt a 67-es egyéni rekordjától" – emlékeztet a lap, amely megosztott egy képet az új "kampányszlogenről":

Olvasónk Facebook kommentben az alábbi képpel emlékeztetett a történelmi előzményekre:

 
Forrás: Gács Kata
 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk