Rákosiék változatosabban kulákoztak: A Fidesz szerint Soros miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 13:03
kommentek
18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ki másé lenne?

Soros György miniszterelnök-jelöltjének nevezte Karácsony Gergelyt, az MSZP és a Párbeszéd közös kormányfőjelöltjét Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton az M1 csatornán.

Fodor Gábor nem, Karácsony, Molnár, Hiller szerepel az MSZP országos listája élén

Az MSZP–Párbeszéd tényleg összefog. Elfogadták a szocialisták pénteki választmányi ülésén a párt országos listáját az áprilisi országgyűlési választásra. Hiller István választmányi elnök közlése szerint a lista élén szerepel: Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, maga Hiller István, Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető, Gőgös Zoltán elnökhelyettes, Tóbiás József volt pártelnök, pártigazgató, Mesterházy Attila volt pártelnök, Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Gurmai Zita volt európai parlamenti képviselő.

Halász azt mondta, Karácsony Gergely tanácsadó testületében „hemzsegnek” Soros György fizetett emberei, aktivistái és a Soros-alapítványok vezetői.
„Karácsony szinte már minden baloldali pártot megjárt, most az MSZP miniszterelnök-jelölti pozícióját nézte ki magának, azért ejtőernyőzött oda, hogy ott is Soros érdekeit szolgálja” – fogalmazott a szóvivő, hozzátéve: Karácsony Gergely már eddig is Soros György „elszánt” támogatója volt.

De cifrázta: Zuglói polgármestereként az illegális bevándorlók számára ajánlott fel ingatlanokat, hogy így szolgálja a Soros-terv végrehajtását. Pártelnökként pedig utasította a Párbeszéd brüsszeli képviselőjét, hogy minden migránspárti határozatot szavazzon meg.

Még 57 nap van a választásig.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 13:03
kommentek
18
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 18
  rworse
  2018. február 11., 21:06
  yoyo, 16
  "Persze az idegenező honfitársak Orbánnal szemben elfogultak."

  Bizonyára. Én ellenben azt magyarázom, hogy az Orbánt nem idegenező hívei nem Orbánnal szembeni elfogulatlanságból nem idegenezik, hanem a cigánysággal szembeni eleve elfogultságuk miatt eleve nem is idegenezhetik, hiszen eleve nem lehetnének akkor a hívei, hiszen majdnem mindegyikük eleve aktív cigányozó. Az ország nagy része eleve aktívan elfogult a cigánysággal szemben, ebben élenjárnak Orbán hívei. Nekik érdekes Orbán származása. Mert ez az az egy dolog, ami miatt nemhogy nem lennének a hívei, hanem közéleti szerepileg eleve "meglincselnék". A (jelenlegi) hívei. A (jelenlegi) hívei(nek többsége) nagyon is idegenezné Orbánt. Hajjaj, de még mennyire! A hívei idegeneznék, ha olyat tudnának meg, hogy cigány származású. A híveinek változna meg ettől minden.
 2. 17
  rworse
  2018. február 11., 20:45
  yoyo, 14

  "cigánye vagy, orbán
  Most ez komoly?"
  "Az etnikai eredet normális emberek számára semmiféle pozitív vagy negatív jelentéssel nem bír..."


  Én nem vettelek téged Rákosit leidegenezőnek, de te már másodszor veszel engem Orbánt lecigányozónak, nem akarván érteni, amit pedig többször egyértelműen leírtam, sőt lassan mondtam, nehogy bárki is véletlenül is félreérthesse:
  Én nem foglalkozom azzal, hogy cigány-e vagy sem. Nem azzal foglalkozom. Engem nem érdekel a nemzetisége. Sőt.

  De Orbán cigánysága esetében egyébként nem ránézésről van szó, aminthogy a vakkomondorsága esetében pedig nem pletykákról. (Természetesen nem akarnám összemosni a két esetet, mert a nemzetisége érdektelen, a vakkomondorsága ellenben érdekes.)

  -.-.-.-.-.-.-.-

  "de hogy cigányként cigányozik, ráadásul nem is ismeri be, hogy cigány, na ezt, ne."

  Na de. Mert ez érdekes. Elsősorban önmagában az érdekes, hogy cigányozik, de még érdekesebb, hogy tagadott cigányként cigányozik. Így duplán érdekes. Bizony, így duplán érdekes. Ugyanolyan érdekes, mint amikor például a zsidóságát titkolva náciskodó Szegedi Csanád zsidózott. Aminthogy az (akkori) Jobbikról eleve mindent elmondott - és Szegediről is sokat -, hogy Szegedi csak a zsidóságát titkolva lehetett a Jobbikban az, aki volt, úgy a magyarok országáról is eleve mindent elmond, hogy Orbán csak a cigányságát titkolván cigányozva lehetett az, aki lett az országban. Mindent elmond az országról - és persze Orbánról is sokat, ez sem teljesen mellékes.
  És azt nem érted, hogy nem azokról mond el mindent, akik orsósozzák Orbánt, hanem éppen azokról mond el mindent, akiknek eszébe se szabad juthasson azt merni gondolni, hogy Orbán cigány lenne, azaz, akik miatt tagadja, azaz, éppen a hívei, különösen az úri és "kispolgári" hívei, mert éppen számukra nem semleges téma ez, ugyanis, ha őnekik eszükbe juthatna, hogy Orbán cigány, máris nem lennének ők a hívei, ugyanis előttük Orbán bármit megtehet, bármivel behülyítheti őket bármire, csak éppen azt az egyet nem teheti meg, hogy cigány származású legyen, ugyanis ettől az egy dologtól már dobnák is Orbánt, éppen a hívei. Orbán híveiről mond el mindent, hogy Orbán a cigányságát tagadva cigányozik, ugyanis Orbán hívei szinte kivétel nélkül eleve elhivatott és eleve aktív és eleve elkötelezett cigányozók. És ez érdekes. Ezt fontos tudni és tudatni. Hogy a hívei eleve cigányozók - azaz, aktív rasszisták. Amikor annak érdekességéről beszélek, hogy Orbán tagadott cigányként cigányozik, akkor elsősorban a szalonkuklukszklános híveinek az érdekességéről beszélek. Nekik cigányozik Orbán. És előlük titkolja. Nem előlem titkolja, mert engem nem érdekel. A hívei elől titkolja, mert őket érdekelné. Semmi más nem érdekli a híveit, de ez az egy érdekelné. Mert ezért "meglincselnék". A hívei. Akik a nemcigány Orbánnak és csak és csakis a nemcigány Orbánnak tudnak a hívei lenni. Ez bizony nagyon is érdekes. És fontos tudni. Mert az országról szól, miszerint ennek az országnak ma csak nemcigány lehet a macchiavellistája. Az USA-ban nemrég megválasztották az első "niggert" elnöknek, nálunk ez még annyira elképzelhetetlen, mint Makó Jeruzsálemtől.
 3. 16
  yoyo
  2018. február 11., 20:39
  jó, így értem, bocs.
  Persze az idegenező honfitársak Orbánnal szemben elfogultak.
 4. 15
  rworse
  2018. február 11., 19:53
  yoyo, 12
  "én nem idegeneztem le rákosit, baszki, nehogymár ne legyen egyértelmű."

  Persze, hogy egyértelmű, én nem is mondtam, nem is gondoltam, hogy te leidegenezted volna. Az őt leidegenezőkre utaltál, persze. Ezt írtam ezügyben:
  "Ez most azért érdekes, mert Rákosi leidegenezhetőségével szemben tagadod Orbán leidegenezhetőségét, pedig Orbán pont ugyanannyira leidegenezhető, mint Rákosi. "


 5. 14
  yoyo
  2018. február 11., 16:00
  cigánye vagy, orbán
  Most ez komoly?
  A nővérem mesélte, hogy valahol meg kellett adnia az etnikai hovatartozását, és amikor a caucasian kockát beikszelte, szóltak neki, hogy biztos nem érti, milyen adatot is kell megadni, segítségként az adminisztrátor magára mutogatott, hogy "én vagyok caucasian, érti?". A nővérem küllemében az égvilágon semmi nem fehér-európai jelleg nincs, az illető egyszerűen valahogy "másmilyennek" látta. Egymásról a származást szemre megállapítani elég bizonytalan, néha nagyon sötét bőrű emberek sem biztos, hogy "migráns származásúak".

  Az etnikai eredet normális emberek számára semmiféle pozitív vagy negatív jelentéssel nem bír, így a szememben a legcsekélyebb mértékben nem probléma valakiben felfedezni vélni ilyen-olyan származást. Így ha valaki Orbánt cigánynak véli, engem meg, teszem azt, zsidónak, azzal semmi gond, ha viszont azt is hozzáteszi, hogy szerinte nekem, mint zsidónak nem kellene ezt vagy azt így vagy úgy, akkor az illető máris menjen el a büdös kurva anyjába.

  Hogy orbán cigány-e vagy csak cigányos, azt én nem elemezgetem, de hogy cigányként cigányozik, ráadásul nem is ismeri be, hogy cigány, na ezt, ne.
 6. 13
  yoyo
  2018. február 11., 15:44
  tiszapolgári:
  a kommunista hatalomátvétel Magyarországon nem volt egyszerű képlet, rengeteg ember fogadta lelkesedve, népszerű jobboldali sport előbányászni kisebb-nagyobb magyarok köszöntőit, szózatait, éljenzéseit a párthoz, rákosi elvtárshoz, a nagy szovjetunióhoz, aminek egy jelentős része nem egyszerű törleszkedés volt, hanem valódi, őszinte lelkesedés.
  És az értelmiség színe-virágán túl rengetegen voltak, akik nagyon egyszerű emberként érezték azt, hogy számukra új világ jön.
  Ez csak egy egészen rövid ideig élő illúzió volt, 49-50-re már a mindennapokat megnyomorító világ jött.
 7. 12
  yoyo
  2018. február 11., 15:33
  rworse,

  1. én nem idegeneztem le rákosit, baszki, nehogymár ne legyen egyértelmű.
  Én ugyanis nem idegenezek még idegeneket se.
  Az hogy mások leidegenezik, zsidózzák, moszkovitázzák Rákosit (aki amúgy zsidó is volt, moszkovita is volt, internacionalista is volt), az egyszerű ténymegállapítás a részemről, mindenféle egyetértés nélkül. (Rákosi amúgy bőven megszolgálta a rázúduló ellenszenvet, ha éppen nem is mondjuk a zsidó származása okán). És ugye lezsidóznak, komcsiznak, idegenszerűznek ennél jóval kevesebb ok - akár bárminő ellenszenvre való rászolgálás, sőt, zsidó származás vagy kommunista elköteleződés - nélkül is

  Orbán cigány származására vonatkozóan nem vagyok hajlandó a legcsekélyebb méricskélésre, hogy cigányképű, vagy állítólag azt mondják, a nagymamája még lókupec volt, nem érdekel.
  Az, hogy Orbán milyen motivációból, milyen megfontolásból cigányozott, cigányozik, cigányozni fog, az pedig mindenféle származási kötődés nélkül undorító dolog önmagában és kész. 8. 11
  tiszapolgári
  2018. február 11., 14:47
  9: Rákosi általános közutálatnak örvendett… Rákosi idegen test volt a magyarok szemében

  Rákosi és főleg Gerő híresen ellenszenves figurák voltak, ennek ellenére az MDP-nek állítólag 900 ezer tagja volt. És attól tartok, hogy a Rákosi-közutálat csak később, Sztálin kipurcanása után kezdett tömegessé válni, akkor (jó magyar szokás szerint), amikor már lazább volt a gyeplő.
 9. 10
  rworse
  2018. február 11., 14:11
  yoyo
  "Orbán nem "idegen" (ahogy Rákosi az volt: nem magyar, zsidó, moszkovita, stb).
  Nem véletlen, hogy Orbán ellenfelei újra és újra megpróbálkoznak az orsósozással..."


  Múltkor fejtegettem, ebben nem az az érdekes, hogy Orbán (jelentős részben) cigány származású, hanem hogy tagadja, és a tagadás örvén éppen ő kezd alkalmanként "orsósozásba". Vagyis a cigány cigányozik. Felszisszentetek, amikor ezt felemlítettem, miszerint amikor a betelepítési kvóta ellen szónokol, alkalmasint kibukik a száján, hogy ne akarjon a Brüsszel ide még idegeneket telepíteni, mert elég bajunk van nekünk már az idegenekkel, együtt kell élnünk a cigányokkal - mondta ezt a cigányságát tagadó cigány. Azaz, a cigányságát tagadó cigány rendszeresen cigányozik.
  Ez most azért érdekes, mert Rákosi leidegenezhetőségével szemben tagadod Orbán leidegenezhetőségét, pedig Orbán pont ugyanannyira leidegenezhető, mint Rákosi. Származásilag is leidegenezhető annyira Orbán mint Rákosi, és "moszkovitaságilag" is. Tehát de igen, Orbán "idegen" annyira mint Rákosi.

  Fel ne szisszenjetek, nem az én témám ez, nem én foglalkozom Orbán és az idegenség viszonylatával. Csak helyesbítek, például most, például akkor, amikor a (nem mellékesen a cigányságát tagadó) cigány cigányozott. Ugyebár nem az orsósozást akarom legitimálni, hanem azt kidomborítani, hogy az "Orsós" rendszeresen orsósozik. Engem ugyebár nem érdekel Orbán származása, de az bizony nagyon is érdekes, hogy miért és hogyan tagadja, és hogy hogyan degradálja néptársait, amikor a "mi magyarok" vonalon haladva előadja, hogy "nekünk magyaroknak" együtt kell élnünk a cigányokkal, mekkora teher ez "nekünk magyaroknak".
 10. 9
  yoyo
  2018. február 11., 10:07
  Nem szeretem a Rákosival való összevetéseket.
  Ebben is van egy wishful thinking-jelleg, Rákosi általános közutálatnak örvendett, a szovjet megszállás és a terror tartotta hatalomban. (A forradalom is a "Rákosi-rendszer" megdöntésére tört ki - mégha ő maga 56 nyarától már végleg ki is szorult a magyar politikából).
  Orbán nem "idegen" (ahogy Rákosi az volt: nem magyar, zsidó, moszkovita, stb).
  Nem véletlen, hogy Orbán ellenfelei újra és újra megpróbálkoznak az orsósozással, a társadalomban az ilyen aljasságokkal néha tényleg komoly hatást lehet elérni. A "rákosisozás" is ilyesmi, persze oké, a cigányozás nettó ocsmányság, a rákosisozásban megvan a valódi tartalom, az arcátlan néphülyítés, a permanens külső-belső ellenségezés, a kormányzati sikerek körüli turbóhazudozás, stb.
  Viszont Rákosi és Orbán társadalmi elfogadottsága, legitimitása közt semmi hasonlóság nincs.
  Rákosi idegen test volt a magyarok szemében, akit hiába próbáltak apaszerepben, jótevőként beállítani, Orbán a nemzet miniszterelnöke, akit tömegek tartanak valódi kiválasztottnak, felkentnek, szakrális izének, jótevőnek.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk