„Kövér László, a rettegő, feminin férfi”

  • narancs.hu
  • 2015. december 14.

Fekete Lyuk

A Patent Egyesület a nők elleni erőszak áldozatait védi. Most kicsit kiakadtak Kövér nőellenes beszédén.

Kövér László a tegnapi Fidesz-kongresszuson csatlakozott azokhoz a kormánypárti képviselőkhöz, akik nyíltan lenézik a nőket, és egyben meg akarják mondani nekik, hogyan éljenek. A házelnök szerint a nő csak szüljön nekik unokákat, és tekintse ezt az önmegvalósítás legmagasabb formájának. Aki másképp gondolja, az a „genderőrület” része.

Darkness is coming

Kövér és a sötétség

Fotó: MTI

A Patent jogvédő egyesület, amely az erőszak áldozatává vált nők védelmével foglalkozik, a Facebookon reagált – és nincs benne sok köszönet:

Ti vagytok azok, akik genderőrületben élnek, akik meg akarják szabni, hogy a férfiak milyenek legyenek, a nők milyenek legyenek, mi legyen az „önmegvalósításuk”, mire legyenek valók a társadalomban. Erre rámutatni, és ez ellen a diktátum ellen küzdeni nem őrület, hanem épelméjűség, és az igazságosság megkövetelése.

Az asszony, Németh Zsolt szintén emlékezetes „viccelődésével” ellentétben, igenis ember. Nem inkubátor, nem szolgáló, nem alacsonyabb rendű lény, nem boxzsák. És egész addig fogunk küzdeni a nőkért, ameddig ezt mindenki teljes mértékben el nem ismeri. Ez nem férfigyűlölet; ez embertisztelet. S ha ettől Kövér „rettegő, feminin férfinak” érzi magát, akkor rettegjen csak.

A teljes bejegyzés itt.

Figyelmébe ajánljuk