Lassan egyetlen ember sem akar átjönni a határon, de Orbán főtanácsadója már azzal ijesztget, hogy „2015 bármikor megismétlődhet”

  • narancs.hu
  • 2018. június 3.

Fekete Lyuk

Fenn kell tartani a pánikot.

Tegnap este Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója volt a köztévé vendége, és mi másról beszélt volna, mint a migrációról. Szerinte ugyanis a „2015-ös migrációs hullám bármikor megismétlődhet, az EU azóta sem vizsgálta felül migrációs politikáját, így a nemzetállamokon múlik, hogy megvédjék magukat”.

false

 

Fotó: YouTube/Echo Televízió

Bakondi még azt is elmondta, hogy „sajnos, az ENSZ és az EU irányvonala furcsa, alapvető emberi jognak tekintik a migrációt: akinek kedve van, szankció nélkül átléphet határokat, nem kell tiszteletben tartania a szabályokat, az ott élők akaratát”.

De nyugalom, nincs minden veszve, mert a főtanácsadó szerint lehet reménykedni:

„Jövőre EU-s választások lesznek, reménykedni lehet abban, hogy egy más összetételű Európai Parlament és Európai Bizottság megállítja az Európa létét fenyegető folyamatokat, az európai polgárok biztonságba vetett reménye talán valóra válik” – mondta Bakondi.

Érdemes azért a police.hu adatait is megnézni, mert ezekből kiderül, hogy az utóbbi két napban egyetlen illegális határátlépőt sem fogtak, sőt, az elmúlt egy hónapban összesen 59-en próbálták meg illegálisan átlépni a határt.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk