Liberális elfogadást vár bírálóitól a Pesti TV műsorvezetője

  • narancs.hu
  • 2024. október 5.

Fekete Lyuk

Korábban a türelmet kérte számon az elhunyt Karsai Dánielen. Most bocsánatot kért.

„Az emberben, már bocsánat, legyen annyi türelem, hogy megvárja, hogy az élet mondja azt, hogy Danikám, akkor most van vége. És akkor utána ebből ekkora politikai ügyet csinálunk? Én ezt nem értem” – ezt mondta többek között Kroó Zita, a Pesti TV műsorvezetője a nemrég meghalt Karsai Dánielről.

Kroó Zita műsorában azért került szóba Karsai Dániel küzdelme, mert az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján Bedő Dávid (Momentum) kérésére a képviselők felállva, némán emlékeztek az alkotmányjogászra. Kroó úgy látta, „gusztustalan, ha valakinek a halálával politikai célok miatt visszaélnek”, és ebből kiindulva fejtette ki véleményét, amely sokak ellenérzését kiváltotta.

A bírálatokra válaszul Kroó Zita pénteken azt írta a Facebookon, hogy  „kedves őrjöngők, akik a Karsai Dániel-téma miatt most megölnétek engem. Nézzétek meg a teljes vlogot, ne csak szalagcímeket olvassatok. Arról szólt ugyanis az, amit mondtam, hogy az életet Isten adja és ő is veszi el. Tudom, ti ezt másképp látjátok, de legyetek annyira liberálisok, hogy az én véleményemet is elfogadjátok”.

A bejegyzést tizenhat óra alatt kétezren véleményezték valamilyen formában, 2,9 ezren szóltak hozzá. Köztük Tompos Márton, a Momentum elnöke, aki szerint Kroó Zitának bocsánatot kellene kérnie. Kroónak erről megvolt a véleménye, viszont válaszában azt is írta, sajnálja Karsai Dánielt, „mert egy értékes ember távozott az élők sorából. Én csupán azzal nem értek egyet, hogy a halál folyamatát meg kell sürgetni. Ha ez bűn, akkor sok embertársammal együtt bűnös vagyok” – írta.

Szombaton délelőtt egy újabb posztban bocsánatot kért: 

 A címlapkép Kroó Zita műsorajánlójának egy kockája

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk