Már diplomával is veszélyes szelfizni

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. jún. 11., 18:06
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Maradjunk szerények!

Oktatási illetékesek felszólították a frissen végzett diplomásokat, hogy ne osszák meg a közösségi médiában az oklevelükkel készült szelfijeiket, mert azzal hozzájárulhatnak a hamis diplomák több millió fontos kereskedelméhez.

A diplomák valódiságát igazoló brit szolgálat (Hedd) illetékesei hétfőn elmondták: egyre többen dokumentálják online sikeres diplomaszerzésüket, amivel a hamisítóknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy hozzáférjenek a tanintézmények logóihoz, emblémáihoz, az illetékesek aláírásához, az illetékbélyeghez, hologramokhoz és a diplomák szövegéhez, amivel ellátják a hamis diplomák árusításának virágzó iparát. 
A leghitelesebb hamis változatokat az interneten 200 font (70 ezer forint) fölött árulják, és jól használhatók arra, hogy a jövőbeni munkaadókat becsapják – magyarázta a hatóság. A Hedd által végzett felmérés kimutatta, hogy a végzős diákok több mint kétharmada akar idén szelfit készíteni diplomájával, hogy megörökítse teljesítményét, és a megkérdezettek 74 százaléka nem volt tudatában annak, hogy a diplomájáról készült felvételt hamis iratok gyártásához használhatják fel.
Jayne Rowley, a Hedd vezérigazgatója elmondta, hogy az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem diplomái iránt a legnagyobb a „kereslet”. „Nem osztod meg az útleveled vagy a jogosítványod fényképét senkivel sem. Ugyanez a helyzet a diplomákkal. Az oklevél-hamisítás mindenkit érint” – figyelmeztetett. 
A veszély miatt mintegy húsz brit egyetem digitális diploma kiadására készül, amelyet nem lehet hamisítani.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. jún. 11., 18:06
kommentek
2
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
szelfi
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. június 11., hétfő 21:35
  Vizuális "kultúra".
 2. 1
  tiszapolgári
  2018. június 11., hétfő 20:19
  A szelfizés a megtestesült kreténizmus. Mai hír, hogy egy mátrai diák a Kékestetőn szelfizett a diplomájával, és későn vette észre, hogy Orbán Viktor és Lázár János ott állnak mögötte. Ettől mindhárman úgy megijedtek, hogy leestek Mátraházára.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk