Nem fértek fel a vonatra a villányi borfesztiválról hazafelé tartók, rendőrt hívott a MÁV az utasokra

  • narancs.hu
  • 2018. október 7.

Fekete Lyuk

Pedig a vasúttársaság közlése szerint felkészült a forgalomnövekedésre.

Ismét remekelt a MÁV, amikor szombaton éjszaka a villányi vasútállomáson tumultuózus jelenetek zajlottak, mert a borfesztiválról hazafelé tartó emberek a megszokottnál nagyobb számban akartak felszállni az onnan este tízkor induló Pécsre tartó vonatra – írta az Index olvasói beszámoló alapján.

A vasúttársaság szemmel láthatóan nem számolt az esetleges extra forgalomnövekedéssel, holott előzetesen azt közölte, hogy felkészült...

„A Villány-Pécs vonat 3 db piroska vagonból állt, amire nagyon nem fértek fel az emberek. Nagyon nem” – írta az olvasó.

A MÁV dolgozói a helyzet megoldására „kutyás rendőröket hívtak, hogy a lépcsőkről szedjék le a felesleges tömeget, és elindulhasson a szerelvény".

A normál menetrend szerint ez lett volna az utolsó Villányról Pécsre tartó vonat, és bár a fesztivál miatt éjfél után tíz perccel indult még egy, akik ezt nem tudták, azt hihették, ha ezzel nem tudnak hazajutni, akkor hajnalig Villányban maradnak.

A helyzetet végül nagyjából félórás várakozás után az olvasói beszámoló szerint úgy sikerült megoldani, hogy „találtak még egy piroskát (ami mellesleg végig az állomáson volt, csak már aludni küldték), amit a tömeg felháborodása miatt végül sikerült hozzárakni a többihez”.

A MÁV nem reagált a lap kérdéseire: hogyan alakulhatott ki ilyen helyzet, miért nem csatolták hamarabb a plusz egy kocsit a szerelvényhez és miért volt szükség a rendőrök kihívására.

Figyelmébe ajánljuk