Szép történet: egy zsidózó jobbikos nehezményezi, amiért őt magát is burkoltan lezsidózták

  • narancs.hu
  • 2019. február 19.

Fekete Lyuk

Mint mondja, ő nem általában zsidózott, konkrét személyre gondolt.

Jakab Péter jobbikos politikusról az Origo ásott elő egy olyan 2010-ben készült felvételt, amelyen egy lakossági fórumon Jakab a következőt mondja egy börtönben lévő személyről (az Index sejtése szerint Tasnádi Péterről):

„Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van... nehogy már! Egy bűnözőnek joga van... majd ha megbűnhődik, akkor megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy neki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be sem mer térni, mert olyan az árszínvonal.”

Jakab egy mai közleményben visszautasítja az antiszemitizmus vádját, és azzal érvel, hogy nem egy népcsoportról, hanem egyetlen emberről beszélt, ez az egész pedig nem más mint egy ellene folyó bosszúhadjárat.

Az ügy pikantériája, hogy Jakab nemrég pont azt sérelmezte, hogy az Echo Tv-ben őt burkoltan lezsidózták, többször Jákobnak ejtve a nevét.

„Az Auschwitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet, vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?” – idézi Jakabot az Index.

Neked ajánljuk