Szijjártó: a koronavírus okozta világjárvány újabb migrációs hullámokhoz vezet

  • narancs.hu
  • 2020. július 13.

Fekete Lyuk

A külügyminiszter szerint "jó lenne, ha az Európai Unió a migráció ösztönzése helyett az európai emberek valódi problémáival lenne elfoglalva".

Szijjártó Péter ismét Facebookon jelentkezett be, hogy aktuális koronaszorongását megossza a nagyérdeművel. Miközben a miniszterelnök inkább azért aggódik, hogy a migráció a koronavírus felerősödését eredményezheti, Szijjártó inkább azért, hogy a koronavírus újabb migrációs hullámok kiindulásához vezet.

Szijjártó a posztjában az Európai Uniót is helyretette, mondván, a járványnak komoly egészségügyi, gazdasági és biztonsági következményei vannak, amelyek további veszélyeket rejtenek magukban az Európai Unióra és az európai országokra nézve.

Előbb ezeket a gondokat kell kezelni, ezért "jó lenne, ha az Európai Unió a migráció ösztönzése helyett az európai emberek valódi problémáival lenne elfoglalva".

Orbán szerint a koronavírus-fertőzés ott erősödik, ahol hagyományosan a migrációs útvonalak fekszenek

A miniszterelnök úgy látja, ha az egészségügyben jól végzik a dolgukat, nem lesz második hullám. Miután a minap Merkely Béla arról számolt be, hogy mivel a környező országokban növekszik a koronavírus-fertőzöttség, meg kell akadályozni, hogy külföldről behozzák újra a vírust. Orbán Viktor ugyanezzel kezdte pénteki rádióinterjúját.

Figyelmébe ajánljuk