Szijjártó Péter rettentően nekilódult, és tényleg sikerült az év legnagyobb hülyeségét mondania

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 30., 14:25
kommentek
35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Konkrétan telefonált.

Szijjártó Péter külügyminiszter telefonos interjút adott az MTI-nek, pontosabban Elefántcsontpartól, az EU–Afrika csúcstalálkozóról telefonozott a távirati irodának, hogy megossza gondolatait a magyar közönséggel is. Elmondta, hogy a brüsszeli politika nem jó, a „migrációs nyomás növekedni fog” az elkövetkezendő években, az illegális bevándorlás „kimeríthetetlen utánpótlással” rendelkezik, és felsorolta szinte az összes klisét, mely már hosszú ideje képezi a magyar kormány bevándorlásellenes retorikáját.

Aztán magasabb fokozatra kapcsolt, és előjött a nyelvileg kissé nehezen értelmezhető „nem szeretnénk bevándorlóország lenni” fordulattal. De az abszolút díjnyertes Szijjártó-érv mégiscsak ez:

„Magyarország magyar ország kíván maradni”.

Hogy mit ért „magyar ország” alatt Szijjártó, az sajnos nem derül ki a rövidke interjúból, pedig nagyon kíváncsiak volnánk rá.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 30., 14:25
kommentek
35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 25
  galambocskám
  2017. december 01., péntek 08:44
  Gyurcsincsilla? Nem rossz, nem rossz.
 2. 24
  húsleves
  2017. december 01., péntek 08:29
  Például a legutóbbi 11, vagyis a 13-astól a 23-asig terjedő hozzászólásokról mondtam (prospektíve), hogy Magyarországon a szavazók egyformák, egészen egyformák, ugyanaz a szellemi szint, ugyanaz a „humorérzék”, előjelbeli a különbség közöttük (12).
  De hát miért is volna különb az a választópolgár, aki az Orbánékra szavaz, annál, mint aki a Gyurcsányékra szavaz? És versavice.
  Szignifikáns, de combos perverzió: a szellemesen szidzsártózó, gyurcsincsillázó állampolgárok határozzák meg az ország hatalmi viszonyait az ő demokratikus voksaikkal: mindenkinek egy szavazata van, de mindenkinek van egy. Így igazságos, így demokratikus: ugyanannyi szavazata legyen a gyurcsincsillázónak is, a szidzsártózónak is! Ha a gyurcsincsillázónak kettő lesz, akkor legyen majd a szidzsártózónak is kettő!
 3. 23
  galambocskám
  2017. december 01., péntek 06:21
  Nem kell idegeskedni, galambocskáim. Az erő velünk van. Illetve veletek.
 4. 22
  rworse
  2017. december 01., péntek 02:49
  Szójártó.


  Szegedit tovább javítva:
  züllött kormányzati züllött propaganda
 5. 21
  szegedi789
  2017. november 30., csütörtök 20:25
  Cyrano, szerintem kár ezért. Épp ma jelent meg a hvg.hún, nem győzőm grrrerkének bepötyögni, egy írás, miszerint a "nép", a fidesz szavazó abszolút hülye, neki migránssoros godzilla elég, elnyammog rajta. Nem én mondom ezt, a néni kedves pártjának emberei.

  Néni pötyögi szidzsártó alatt a rögeszméit, de gondoljunk csak bele, mennyire szánalmas és borzalmas, ahogy rendületlenül fáradozik, acsarog, fél a "migránstól", és közben ott, a fenti képen szereplő ficsúr és kis barátai, milyen jót röhögnek rajta, hogy a néni püfföli , veri a betűket... És nekik milyen jól megy ezáltal. Sok-sok néni és bácsi által...

  Borzalmas állapot, nem grrrerke ? Egyszer majd felébred...
 6. 20
  Kovacs
  2017. november 30., csütörtök 20:23
  18: Az utolsó mondatod hallatlan. Ki akarod csikarni, hogy amit te "politikai giccsnek"( mint emberi méltóság tiszteletben tartása, emberi jogok satöbbi) nevezel, eltűnjön még az online-felületről is, és a legdurvább szavakat akarod itt kiprovokálni, ami megilletne. Úgy "giccsestül" kompletten. Milyen reagálást kérsz. Írd ide.
  a....
  b....
  c....
  Rettenetesen kíváncsi vagyok. Ezúttal.
 7. 19
  Cyrano
  2017. november 30., csütörtök 20:17
  Nyanya, letehetné a kannás bort, mert azt sem látja, hogy az idézgetése miről szól.
 8. 18
  galambocskám
  2017. november 30., csütörtök 19:58
  "Akik az elmúlt hetekben Bagdaddá változtatták Párizst, azok ugyan nagyobbrészt észak-afrikai származású muszlimok, viszont az utcán nem a Próféta követőjeként, hanem egyszerű bűnözőként vannak jelen. Csak hát ezt így nem lehet leírni az újságban, mert megsértődnek a fiatalok."....

  "Mutatis mutandis akik Molotov-koktélokat hajigálnak a nyugdíjasok közé és őzsöréttel lövik a francia rendőröket, azok nem észak-afrikai származású huligánok, hanem emberek. A világsajtóban dolgozó kollégák, akik a political correctness követelményeivel nagyon is tisztában vannak, bizonyára hoszszan keresték a "randalírozó csőcselék" kifejezés megfelelő szinonimáját, előbb nyilván ők is az "emberek" szóval próbálkoztak, de hamar kiderült, hogy ez így kissé orbánviktoros volna, ekkor jött a nagy találat, a "fiatalok". "


  Az iszlám kincsek, gyurcsincsi megtestesülése, 2005-ben.
 9. 17
  Kovacs
  2017. november 30., csütörtök 19:54
  12: "előjelbeli különbségek" - komolyan, ki tudsz hozni a sodromból. Kihozván a sodromból felteszem magamnak a kérdést, hogy egyáltalán akorok-e ennek a lapnak az olvasója lenni, ha ilyen jómadzagok kommentelnek mint te, mert valahogy gyanúba keveredek itt köztetek. Sőt még "billenytyűzök" is. Ki hallott még ilyet! Az "előjelem" szerint, nekem itt rettegésben kellene élnem a nácik miatt, ha Európában vagyok, ahogy galambocskám retteg a muszlimok miatt. Nem teszem. És tükröm, tükröm mondd meg nékem című darabot neked kellene eljátszanod: "meg van-e még a székely fejem".
 10. 16
  Cyrano
  2017. november 30., csütörtök 19:24
  10.
  Annyit megérthetne végre, hogy 2005-ben nem bevándorlók, hanem saját polgárai randalíroztak.
  Francia állampolgár gyújtogatott Franciaországban, ahogy egy évvel később Magyarországon is magyar tette. Csőcselék mindenütt van és mindenütt azonosak az eszközei.
  Kisztihand.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk