Szijjártó Péter rettentően nekilódult, és tényleg sikerült az év legnagyobb hülyeségét mondania

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 30., 14:25
kommentek
35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Konkrétan telefonált.

Szijjártó Péter külügyminiszter telefonos interjút adott az MTI-nek, pontosabban Elefántcsontpartól, az EU–Afrika csúcstalálkozóról telefonozott a távirati irodának, hogy megossza gondolatait a magyar közönséggel is. Elmondta, hogy a brüsszeli politika nem jó, a „migrációs nyomás növekedni fog” az elkövetkezendő években, az illegális bevándorlás „kimeríthetetlen utánpótlással” rendelkezik, és felsorolta szinte az összes klisét, mely már hosszú ideje képezi a magyar kormány bevándorlásellenes retorikáját.

Aztán magasabb fokozatra kapcsolt, és előjött a nyelvileg kissé nehezen értelmezhető „nem szeretnénk bevándorlóország lenni” fordulattal. De az abszolút díjnyertes Szijjártó-érv mégiscsak ez:

„Magyarország magyar ország kíván maradni”.

Hogy mit ért „magyar ország” alatt Szijjártó, az sajnos nem derül ki a rövidke interjúból, pedig nagyon kíváncsiak volnánk rá.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 30., 14:25
kommentek
35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Világos
  2017. november 30., csütörtök 15:02
  A telefonos inpulzus szünet országot szül. Egyébként általában is úgy beszél mintha
  nokedli szaggatón jönnének a szavak. Vagy arra gondol mielött elrugná a labdát még
  egy kicsit gondolkodik.
 2. 2
  Kovacs
  2017. november 30., csütörtök 15:11
  És akkor ez még csak a kezdet folytatása.
  Mi lesz akkor, ha ilyennekel állnak elő:
  Magyarország magyarabb ország kíván maradni.
  Magyarország a legmagyarabb ország kíván maradni.
  Magyarországabb magyar ország kíván maradni.
  Legmagyarországabb magyar ország kíván maradni.
  (...)
  A legmagyarországabb legmagyarabb legországabb kívánva mar. Adni...
 3. 3
  húsleves
  2017. november 30., csütörtök 16:31
  „Hogy mit ért »magyar ország« alatt Szijjártó…”
  *
  Szijjártó semmit, de messze nem az a célja, hogy ő értsen valamit az idézett jelzős szerkezeten. A nyilvánvaló szándék, hogy azok „értsék”, azok vegyék a szöveget, akikhez szövegelnek.
  Fölfoghatatlan, hogy ebben mi nem érthető, s már csak azért is, mert közhely: Szijjártó is a szavazóbázisuk homunkuluszaihoz beszél.

  A „magyar ország” azt jelenti, hogy Magyarország a magyarok (nem a migránsok, nem a Soros Györgyök, Soros-bérencek…) országa.
  Magyarország nem lesz zsidó ország, nem lesz muszlim ország, hanem magyar ország lesz.

  Szoftrevizionizmus. József Attila még ezt írta (1922-ben): „Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége / Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke! / Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret! / Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!”

  Szijjártó ennél alább adja. Elfogadja a történelmi realitást: szép kincses Kolozsvár Oláhország éke, a rácé maradt a Bánát, nekünk meg a bánat, de legalább a Trianon utáni Magyarország legyen magyar ország.
  Ezzel be lehet gyűjteni 2,5 millió voksot, ráadásul – annyira balfasz az ellenzék, hogy – annyi sem kell. Kétmillió is elég.

  Ha nem tudtok valamit, kérdezzétek nyugodtan húsleves bácsit, szívesen elmondom, hogy demagógiailag merre van a hányméter.

 4. 4
  galambocskám
  2017. november 30., csütörtök 16:35
  A Török Szultán sajátos arckifejezést öltött amikor felvetődött a kormányinfón újságíróilag hogy a Szijjártó lenne az ő utódja a pletykák szerint, majd kerek-perec közölte hogy nem mondja el amit erről gondol. Azért mondott olyanokat hogy az efféle találgatásokat nem kell komolyan venni.

 5. 5
  galambocskám
  2017. november 30., csütörtök 16:37
  Hát föltehetőleg arra gondolt hogy a kormány szeretné nélkülözni az iszlám kincseket.
  Én is kibírom nélkülük.
 6. 6
  Kovacs
  2017. november 30., csütörtök 16:45
  Igen, egyébként pedig nehogy megtudjuk, hogy ezen az EU-Afrikai csúcstalálkozón a líbiai menekülttáborok felszámolásáról volt szó, ahol embertelen körülmények vannak (éhezés, terror, rabszolgakereskedelem) ez az őrült külügyminiszter leadja ezt a dumáta magyarok Magyarországáról, mert nagyon nehéz bevallani, hogy a legmagyarabb Magyarország lépései a szögesdrótjával vezettek többek között ennek a csúcstalálkozónak a problémáihoz. Csakhogy tudjuk, hogy milyen rendezvényen vagyunk.
 7. 7
  pankrátor
  2017. november 30., csütörtök 16:55
  Célozhatott pld. a svédországi állapotokra, ahol komplett városok -pld. Malmö- már állítólag idegen kézen van, a város no go zónáiban gépfegyveres és kézigránátos leszámolások vannak a rivális bandák között, a brüsszeli és párizsi helyzet sem valami szívderítő, nem beszélve Olaszország lezüllesztéséről. Ilyesmire gondolhatott.
 8. 8
  húsleves
  2017. november 30., csütörtök 16:57
  „mit ért »magyar ország« alatt Szijjártó…”
  *
  Pontosan azt, amit az 5-ös számú hozzászólás rendületlenül xenofób választópolgára. Similis simile…
  A politika logika, de nem tudomány.
  Szavazatmaximálás!
  Ez is közhely: a rendíthetetlen xenofóbot is erősíteni kell bornírt idegengyűlöletében. És nem csupán folyamatosan, hanem exponenciálisan. A választások után „csak” lineárisan. Egy darabig. Majd megint gyorsuló ütemben...
 9. 9
  húsleves
  2017. november 30., csütörtök 17:05
  „a város no go zónáiban gépfegyveres és kézigránátos leszámolások vannak a rivális bandák között, a brüsszeli és párizsi helyzet sem valami szívderítő”
  *
  A magyarországi helyzet a valami szívderítő, ti. nálunk napi szinten vannak leszámolások rivális (politikai) bandák között. Egyelőre nem gépfegyverekkel, hanem részint állami erőszakkal, részint más fegyverekkel, de előbb-utóbb a gépfegyverek is előkerülnek, akár van drótkerítés a határon, akár nincs.
 10. 10
  galambocskám
  2017. november 30., csütörtök 17:19
  Pankrátornak alighanem igaza lehet az iszlám kincsekkel kapcsolatban. Elvégre Váncsa már 2005-ben detektálta a Párizs külvárosaiban uralkodó állapotokat.
  Igaz, akkor még szó se volt arról hogy az Orbánutálatból következik az iszlám kincsek iránti meleg empátia.

  Senki sem lát a jövőbe.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk