Ugye mindenki tisztában van vele, hogy Orbán Viktor egy „nagyszerű vezető”?

  • narancs.hu
  • 2017. november 26.

Fekete Lyuk

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya megmondta a tutit, miközben alaposan benyalt a miniszterelnöknek.

Az Index hosszabb interjút készített a magyar labdarúgó-válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitányával, amelyben a szakember vázolta magyarországi terveit. Könnyen meglehet, hogy Georges Leekens lesz az utóbbi időszak legnagyobb csodatevője, de arról, hogy miként szeretne elfogadható csapatot faragni a válogatottból, és milyen úton indítaná el – a játékosok minőségét nézve szörnyű állapotban lévő – magyar focit, alig tudhattunk meg valamit. Az azonban fontos volt a belga szakembernek, hogy tövig benyaljon Orbán Viktornak, akiről többször is ódákat zengett az edző.

Az interjúban Orbán Viktort akkor hozta először szóba Georges Leekens, amikor arról beszélt, hogy szerinte Magyarországon az emberek megőrülnek a fociért. Hogy ezt melyik üres stadionban látta, rejtély, mindenesetre azt mondta a szakember:

Orbán Viktor nagyon jól látja, hogy az embereknek nálunk szükségük van a focira.

Nem sokkal később megint elmondta ugyanezt azzal kiegészítve, hogy látja: a kormányfő sokat is tesz a fociért.

Georges Leekens tudja, ki a jó vezető. Ott ül fent, a páholyban

Georges Leekens tudja, ki a jó vezető. Ott ül fent, a páholyban

Fotó: MTI

Kiderült, hogy Leekens már beszélt Orbánnal, aki a szövetségi kapitány szerint remek vezető, és Magyarországnak ilyen nagyszerű vezetőre van szüksége. Később még többször megemlíti a magyar miniszterelnököt, akivel hamarosan lesz egy megbeszélése is Georges Leekensnek, hiszen meghívták egy „külön találkozóra”. Hogy ott pontosan miről lesz szó, minden bizonnyal sosem fog kiderülni, de nem lennénk meglepve, ha a következő mérkőzés kezdőcsapata, vagy taktikája is szerepelne a témák között, vagy az, hogy ki is legyen Leekens mellett az őt segítő edzői stábban, mert, mint kiderült, stábja még nincs neki.

Mindenki nyugodjon meg, megmenekült a magyar foci: Algériából jön az új kapitány

Így már biztosan világbajnokok leszünk. Immáron van szövetségi kapitánya a magyar labdarúgó-válogatottnak, a Magyar Labdarúgó Szövetsége (MLSZ) ugyanis úgy döntött, hogy Georges Leekenst nevezi ki a posztra. Hogy kicsoda Georges Leekens? Az MLSZ honlapja azt írja: „Játékos korában többször nyert belga bajnoki címet, volt belga kupagyőztes, tagja volt hazája válogatottjának, és az FC Brugge játékosaként szerepelt BEK- és UEFA Kupa-döntőben is.

Figyelmébe ajánljuk