Film

A hangok

  • 2015. június 14.

Film

Egy kedves, félénk fiatalember pillangókkal, angyalokkal, beszélő háziállatokkal benépesített elméjében vagyunk. Fő ambíciója, hogy randizni hívhassa a dögös irodistalányt, aztán a kevésbé dögös, de helyes kolleginát. Végül az egyáltalán nem dögös adminisztrátor is sorra kerül. Fogynak a csajok, ha az ember mindig földarabolja őket.

A rózsaszínű álomvilág, az újabb és újabb „vadászatra” felszólító macska és a „jobbik énként” dohogó eb ugyanis egy ábrándos (a kényszergyógykezelésből csak próba­időre elbocsátott) sorozatgyilkos gyógyszeres kezelés híján túlságosan is szertelen fantáziájában létezik. Amelyből csak pillanatokra lép ki a film; viszont gyilkos és áldozatai végül együtt fakadnak dalra a szintén erősen pink mennyországban, oldalukon Jézus Krisztussal.

Trancsíroztak már hullát nem is egy fekete komédiában. Közülük a Zöld hentesek abszurd humora kifejezetten szórakoztatónak bizonyult. Láttuk már a Monty Python kereszten függő komikusait éne­kelni egy evangéliumparafrázisban (Brian élete). Az Iránból menekült, mert ott tehetségét szabadon kibontakoztatni nem tudó Marjane Satrapi (Persepolis, Szilvás csirke) új, most már amerikai filmje azonban olyan részletezően ábrázolja a gyilkosságot, olyan kedves és sérülékeny fiúnak mutatja a sármos ámokfutót, s olyan nyegle gesztussal idézi be azt a személyt, akit a világ tekintélyes hányada Megváltóként tisztel, hogy alapos a gyanú: nem tudja, mit csinál. A pszichopata lelkivilágába nem bepillantást enged, hanem az azonosulás felé terel – persze csak a műélvezet kedvéért.

Forgalmazza az ADS Service

Figyelmébe ajánljuk