A 168 Órát is kiadó cég vásárolta be magát a Pesti Hírlapba

  • narancs.hu
  • 2020.04.24 12:50

Gazdaság

A lapot májustól újra kinyomtatják.

A Köves Slomó által vezetett Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) emberei által vezetett Brit Media 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a Pesti Hírlapot kiadó Global Post vállalatban - írja a Media1.hu.

Az ingyenes, utcai terjesztésű lap januárban indult el rendszeresen, majd a koronavírus-járvány miatt márciusban le is állították a közterületi terjesztését, a lap online működésre állt át, majd Kerényi György főszerkesztő távozott a laptól.

A Pesti Hírlap többségi tulajdonosa, Milkovics Pál most azt közölte, az utcai terjesztés felfüggesztése a bevételeik teljes megszűnésével is együtt járt, és mivel a bevételkiesés mellett az online jelenlét erősítését önerőből nem tudták volna biztosítani, ezért kerestek lehetséges partnereket.

„Stratégiai célkitűzéseinkhez egyértelműen a Brit Media elképzelései álltak a legközelebb, akik ezentúl szakmai partnerként segítik a vállalat működését és támogatják a lap hosszú távú fejlesztését” - tette hozzá.

Udvardi Gábor, a Brit Media Kft. ügyvezető igazgatója a további tulajdonszerzés lehetőségét sem zárta ki.

A Brit Media Kft.-hez tartozik a 168 Óra című hetilap és a 168ora.hu internetes oldalt működtető Telegráf Kft. is.

A lapot emellett májustól újra kinyomtatják, de nem rikkancsok fogják terjeszteni, hanem azokban a boltokban lesz elérhető ingyenesen, amelyek a válság alatt is kiszolgálják a lakosságot. Emellett a digitális verziót is elérhetővé teszik majd.

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.