A 168 Órát is kiadó cég vásárolta be magát a Pesti Hírlapba

  • narancs.hu
  • 2020. április 24.

Gazdaság

A lapot májustól újra kinyomtatják.

A Köves Slomó által vezetett Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) emberei által vezetett Brit Media 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a Pesti Hírlapot kiadó Global Post vállalatban - írja a Media1.hu.

Az ingyenes, utcai terjesztésű lap januárban indult el rendszeresen, majd a koronavírus-járvány miatt márciusban le is állították a közterületi terjesztését, a lap online működésre állt át, majd Kerényi György főszerkesztő távozott a laptól.

A Pesti Hírlap többségi tulajdonosa, Milkovics Pál most azt közölte, az utcai terjesztés felfüggesztése a bevételeik teljes megszűnésével is együtt járt, és mivel a bevételkiesés mellett az online jelenlét erősítését önerőből nem tudták volna biztosítani, ezért kerestek lehetséges partnereket.

„Stratégiai célkitűzéseinkhez egyértelműen a Brit Media elképzelései álltak a legközelebb, akik ezentúl szakmai partnerként segítik a vállalat működését és támogatják a lap hosszú távú fejlesztését” - tette hozzá.

Udvardi Gábor, a Brit Media Kft. ügyvezető igazgatója a további tulajdonszerzés lehetőségét sem zárta ki.

A Brit Media Kft.-hez tartozik a 168 Óra című hetilap és a 168ora.hu internetes oldalt működtető Telegráf Kft. is.

A lapot emellett májustól újra kinyomtatják, de nem rikkancsok fogják terjeszteni, hanem azokban a boltokban lesz elérhető ingyenesen, amelyek a válság alatt is kiszolgálják a lakosságot. Emellett a digitális verziót is elérhetővé teszik majd.

Figyelmébe ajánljuk