Orosz a spájzban: diszkontlánc jön Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2024. április 1.

Gazdaság

A MERE három éven belül kétszáz üzletet szeretne nyitni nálunk.

Magyarországon szeretne üzleteket nyitni a MERE nevű orosz tulajdonú szupermarket-hálózat – írja a haszon.hu egy olyan e-mailre hivatkozva, amelyet a diszkontlánc küldött reménybeli magyarországi partnereinek.

A MERE azt tervezi, hogy egy év alatt húsz boltot nyit Budapesten és az agglomerációban, három év múlva pedig már kétszáz áruháza lesz Magyarországon, és évi 700 millió eurós forgalma. Most a piacot méri fel és a szóba jöhető beszállítókkal keresi a kapcsolatot.

Az orosz kiskereskedelmi lánc 2009-ben jött létre, húsz országban működik, Oroszország mellett többek közt Csehországban, Kínában, Romániában, Görögországban és Szerbiában. Közel 2500 üzletet tart fenn, ezek a portál szerint „meglehetősen spártai berendezésűek”, raklapokról, dobozokból kínálják az árukat. A lánc az Aldihoz vagy a Lidlhez hasonlóan nyomott áron dolgozik, a piaci átlagnál 20 százalékkal olcsóbban kínál élelmiszert, háztartási vegyiárut, italt és iparcikket, nagyrészt saját márkás termékeket.

2022-ben az Ukrajna ellen indított háború nyomán, az Oroszországot érintő szankciók és azok következményei miatt a MERE bezárta üzleteit Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában, de aztán Belgiumban MyPrice néven ismét nyitott boltokat. Az orosz diszkontlánc most Kelet-Európában szeretne terjeszkedni, Szerbiában például egy év alatt 13-tól 30-ra nőtt üzleteinek száma. Oroszországban tavalyi árbevétele 40 százalékkal nőtt, elérte az 5 milliárd eurót.

A címlapkép forrása a MERE weboldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk