A kis Harrach az új csodafegyver

  • narancs.hu
  • 2017. február 13.

Hírnarancs

Botka már most az LMP-vel tárgyalna. De miről?

Egyeztetések

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje közölte, hogy megkezdi a tárgyalásokat az ellenzéki pártok vezetőivel, elsőként az LMP-vel. Hadházy Ákos az Indexnek megerősítette, hogy valóban tárgyalóasztalhoz ülnek, azt azonban egyikük sem árulta el, miről lesz szó. „Sok mindenről lehet beszélni, de mandátumokon biztosan nem fogunk osztozkodni” – ezt már a hvg.hu-nak mondta egy LMP-s politikus. Hozzátette: tényleg nagy baj van az országban és egyeztethetnek szakmai kérdésekről, de ők önállóan indulnak a választásokon, minden körzetben egyéni jelöltet állítva. Botka a tárgyalásokat márciusig le akarja zavarni, a hétvégén pedig programot hirdet. Gyurcsány Ferencről nem esett szó.

false

 

Fotó: MTI

Változások

A Fidesz–KDNP is a választásra készült, legalábbis megszellőztették a Magyar Időkben, hogy kik lesznek az új fiúk a budapesti választókerületekben. E szerint négy helyen lesz változás 2014-hez képest: Gulyás Gergely a 3-as választókörzetben, a XII. kerületben indul – először egyéni képviselőjelöltként, ifj. Harrach a XIII. kerületben, Zuglóban Papcsákot Jelen Tamás, a XIV. kerület tulajdonosi és közbeszerzési bizottság tagja váltja, Kocsis Máté pedig a budapesti 6-os választókerület elnöke lehet.

Utalás felfüggesztve

Lázár János vasárnap a Kossuth rádióban elmondta, hogy az OLAF-vizsgálat végéig befagyasztják a 4-es metró beruházásának kifizetéseit, ami idén kb. 20 milliárd forint. Ezt Tarlós azzal a bejelentéssel tromfolta, hogy a főváros felfüggeszti „a 4-es metró beruházására 2010 előtt kötött szerződéseik alapján minden gyanúba keveredett cég felé az utalást”. És aztán?

Mi újság 2024-ben?

Megjelent ma a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) olimpiai kamukiadása, a Napi Idők 2024-ben olyan fontos hírekkel találkozhat az olvasó, mint Csepel sajnálatos elsüllyedése, ellenzéki ufótámadások vagy egy csodálatos éremtáblázat, csupa magyar sikerrel. Mivel a lap kinézetére majdnem olyan, mint a Magyar Idők, a kormánylap vezetése jogi lépéseket ígért az MKKP ellen. A kiadványt ma többek között a Deák Ferenc téren osztogatták, ahol megjelent Falus Ferenc, korábbi országos tiszti főorvos, az Együtt–PM 2014-es főpolgármester-jelöltje, aki elmondta: úgy támogatta a Momentum Mozgalmat, hogy csaknem 150 aláírást gyűjtött nekik.

false

Újabb díj a Saul fiának

A Saul fia Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) legjobb idegen nyelvű filmnek járó díját kapta, megelőzve a Dheepan – Egy menekült történetét, Pedro Almodóvar Julietáját című filmje, a Mustang című francia–német–török produkciót és a Toni Erdmannt. Londonban idén ez már a második elismerése Nemes Jeles Lászlónak: január végén a Londoni Kritikusok Köre ítélte neki a legjobb rendezőnek járó díjat.

Figyelmébe ajánljuk