Elhazudja a valóságot a Fidesz

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 02., 19:44
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Orbán emberei tagadják, hogy legutóbbi beszédében rasszista lett volna a főnök.

Elszólta magát

A csütörtöki kormányinfón Csuhaj Ildikó, az ATV munkatársa az alapjövedelemről kérdezte Lázár Jánost, mikor szóba került Orbán Viktor etnikai homogenitást emlegető keddi beszéde. Ám Kovács Zoltán kormányszóvivő ekkor – a 444.hu cikke szerint – közbeszólt, mondván, hogy a miniszterelnök ilyet tuti nem mondott, természetesen ott van nála a beszéd leirata, és Kovács elmondása szerint Orbán nem az etnikai homogenitás megőrzéséről beszélt, hanem azt mondta, hogy a „kulturális homogenitást meg kell őrizni”, és csak később hangzott el az etnikai kifejezés, tehát Orbán szövege semmilyen értelemben nem volt rasszista. Csakhogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján elmondott beszédében Orbán Viktor nem kulturális, hanem etnikai homogenitásról beszélt: „nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni.” Hiába szépítik a történteket, ezt mondta. Van erről egy videó is, amelyen 18.35-nél tisztán hallható.

Sőt, úgy folytatja, hogy „Most már lehet ilyeneket mondani, ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért. De ma már lehet ilyeneket mondani, mert az élet igazolta, hogy a túl nagy keveredés bajjal jár”.

Az egyik csak jó lesz

Öt népszavazási kezdeményezést adott le az LMP ma délelőtt a paksi bővítésről – írja az MTI. A párt közleménye szerint Paks2 még az olimpiarendezésnél is kockázatosabb. Szél Bernadett rögtönzött sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az a céljuk, hogy a nép dönthessen a kérdésben, és ennek érdekében elmennek a falig, de ha kell, annál tovább is. Szél szerint meg kell változtatni az Alaptörvényt, ha az nem engedi, hogy referendumot írjanak ki ebben a kérdésben – és emlékeztetett arra, hogy az ország NATO- és EU-tagságáról döntő népszavazás előtt is változtattak a jogszabályokon. Szél egyébként, úgy tűnik, mindenre felkészülve saját kopaszokkal érkezett az NVI-hez.

Megyünk blokkolni. Mindenre felkeszültünk. #kopaszok #lehetmas #nopaks2 #greenenergy #szelbernadett

A kérdés első körben az, sikerült-e az LMP-nek olyan kérdést megfogalmaznia, amit a Nemzeti Választási Iroda a formai, majd a Nemzeti Választási Bizottság a tartalmi szempontokat figyelembe véve jóváhagy. Aztán lehet felsorakozni az ügy mellé – az MSZP, a DK, az Együtt és a Liberálisok már jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést, és ha úgy alakul, segítik majd az aláírásgyűjtést.

Már eldőlt

Lázár János szerint a nép már szavazott Paksról, méghozzá a 2014-es választáson, amikor újraválasztották a Fideszt, illetve akkor, amikor a parlamentben a nép képviselői – vagyis a Fidesz–KDNP – megszavazták a paksi beruházást – mondta el a mai kormányinfón.

Belvárosi mélygarázs az álma

Az V. kerületi önkormányzat vezetőit jó ideje foglalkoztatja egy Pilvax köz alatti mélygarázs gondolata. Múlt héten lapunk beszámolt a lehetséges tervről, most pedig kiderítettük, hogy Rogán Antal polgármesteri ideje alatt, még 2013-ban több mint 22 millió forintot el is költöttek a mélygarázsra.

Rogánék 22 milliót már eltapsoltak arra a mélygarázsra, amelyről a Belváros nem hajlandó beszélni

Ingyen kötelező

Ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter az MTI kérdésére megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy reményei szerint bevezetésére még ebben a ciklusban sor kerül.

Titok

Senki sem akarja megmondani, mennyien haltak meg 2016–2017 telén Magyarországon. Most épp a HVG vállalkozott arra az egyszerűnek tűnő feladatra, hogy megírják a pontos számot. De mivel a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat és az Emmi is lepattintotta őket, csupán körülbelüli adatokra lehet hagyatkozni. Egy biztos, valamiért felettébb nagy titokként kezelik, hányan haltak meg a hideg miatt.

Fegyverbe!

Svédország visszaállítja a sorkatonaságot az orosz fenyegetettség miatt – írja a BBC-re hivatkozva az Index. A parlament elsöprő többsége által támogatott döntés 2018. január 1-jétől lép életbe. Az ország nem tagja a NATO-nak, így kiváltképp aggasztják Oroszország hadgyakorlatai a Balti-térségben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 02., 19:44
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  Gabor Narm
  2017. március 05., 17:57
  én sváb vagyok akkor nem kivánatos ember vagyok a magyaroknak?
 2. 10
  Cyrano
  2017. március 03., péntek 17:37
  Ja belenyugodni azt nem.
  "Nem fogom be pörös számat".
 3. 9
  Cyrano
  2017. március 03., péntek 17:35
  bétom (6)

  Amikor színre léptek nem Orbán volt a Fidesz arca. Én arra emlékszem, hogy a mára széthízott Tirtsch Tamás, az akkor nagyon fiatal és lányok álma Deutsch Tamás szerepeltek a lapok címoldalain. Ja meg Fodor, a mosolytalan Áder is gyakrabban volt látható, mint Orbán.
  Az első kormányzásuk viszont teljes képet mutatott arról, mit is gondolnak ők országvezetésnek.
  A lenyúlások (Josip Tothtól a Happy Gangig, a az amerikai postafiók anyósig mindent bevetettek már akkor, amit mos nagyban csinálnak) a rossz ízlésű kivagyiság (Nemzet Színház), a szakértelem teljes hiánya (még azoknak a keze is meg volt kötve, akik értették volna a dolgukat pl. Chikán), a me gátlástalansága (ne mi nyerjük a legtöbbet, a jogászok majd kimosdatnak, oszt jónapot) már akkor tisztán megmutatkozott.
  Azt gondolom, egy demokratikusan gondolkodó országban egy olyan politikus, aki ezt a két mondatot kimondta, soha többé labdába sem rúghatott volna.
  Pedig nagy esély van rá, hogy nyer a fidesz. Botka akciója, a Momentum (annyira emlékeztetnek a Fideszre, hogy kiráz tőlük a hideg - tudom, kaptam én már ezért itt is hideget-meleget, de kaptam akkor is, amikor Orbánt szidtam 98-2002 között, úgyhogy nem érint meg), mindez megágyaz a fidesz győzelmének ( a gátlástalanságukról, amit választásokkor tesznek - már ne is szóljunk), amit teljes erőből támogatnak majd az orosz kamuoldalak.
  Túl sok remény nincs, én is nézegetem a térképet, latolgatok.
 4. 8
  bétom
  2017. március 03., péntek 14:42
  Szél Bernadett zseniális a kopaszaival:). Valaki magyarázza meg, hogy mit keresett ő
  Schiffer mellett?
 5. 7
  Világos
  2017. március 03., péntek 12:48
  OV. szövegmodositásáért a megyei lapoknál kirugások voltak. Most mi lesz?
  A Kereskedelmi Iparkamra meg az ott elhangzottak is csak annyit ér, hogy
  semmit azért lehet bármit mondani. Egymást elszórakoztatják közpénzen.
  Az LMP meg akarja fogni Isten lábát, akkor lesz népszavazás ha Duna
  visszafele folyik. Bözsi néni érti a kérdésekt./kapacitiv blokk/ az ABC-ben
 6. 6
  bétom
  2017. március 03., péntek 11:52
  Cyrano, nem dicsekvésképpen, mert ahhoz túl szomorú a végeredmény, de én már Orbán első
  színre lépésénél tudtam, vagy éreztem, hogy kivel állunk szemben.
  Amit viszont azóta se értek, hogy ez milyen ország, milyen nép?
  A feleségem és a gyerekeim agyára megyek örökös háborgásommal (ők is úgy látják
  a helyzetet ahogy én, csak már nem beszélnek róla) Tegnap ünnepélyes ígéretet tettem, hogy
  ha jövőre is nyer a Fidesz, akkor nem lesz több tüntetés, Hócipő, 168 óra, Narancs,Klubrádió,
  stb. Beletörődöm a megváltoztathatatlanba és elkezdek románul tanulni:(
 7. 5
  Cyrano
  2017. március 03., péntek 07:24
  Nem nekem kellene tudnom (én az első ciklusuk óta tudom, hogy micsodák/mit tesznek), hanem annak a 2,5 milliónak, akik hatalomban tartják.
  Velük mit kezdesz?
  Mire jutsz azzal a polgártársaddal, aki azt mondja: tudom, hogy lopnak, de a komcsik is loptak?
  Hogyan magyarázod meg, hogy ami itt folyik, annak köze nincs a nemzeti burzsoázia építéséhez?
  Egyáltalán, hogyan vitatkozol egy hívővel?
 8. 4
  yoyo
  2017. március 03., péntek 06:38
  Cyrano, igen, ezen túl kell lépni, nemcsak tudjuk, hogy hazudnak, de azt is tudjuk, hogy semmi következménye nincs annak, ha ezt újra és újra bizonyíték is alátámasztja.

  Lehet még pár cikluson keresztül csodálkozni, még jobb lenne változtatni a reakciókon.

 9. 3
  Cyrano
  2017. március 02., csütörtök 21:16
  Eddig csak az volt a titok, hogy járt-e Cecile a Török utcában.
  Most merenghetünk, hogy Viktor mondta vagy nem mondta? Ha mondta, akkor mit nem mondott?
 10. 2
  Cyrano
  2017. március 02., csütörtök 20:44
  Miért adnának felvilágosítást arról, hogy hányan fagytak meg?
  Szabad országban élünk, így akartak meghalni. Elvégre az utcán élők is hobbiból teszik, a nem reggelizőknél is bevált életforma. Mi köze ehhez a kormánynak?
  Esküszöm azt nem értem, meddig lehet ezt így?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Hírnarancs

Lemaradt a napi hírekről? Ne csüggedjen! A HírNarancs minden este lakásába szállítja a legfontosabbakat.

Hírnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk