Leválthatatlan, felújíthatatlan

  • narancs.hu
  • 2016. október 12.

Hírnarancs

„Tisztelegjen a faszom tinektek. Szabadabbak vagyunk, mint ti valaha lesztek.” A Népszabi szerkesztőségének videójából idéztünk. Hírek szerdán.

Eltűnt az alagútban

Bajba került a 3-as metró felújítása, akár az egész projekt bukhat, írja az Index. Mivel a felújítás sokkal többe kerül, mint gondolták, a ráncfelvarrásból kihagynák a megállókat, így csökkentve a költségeket. A kormány fenyegetőzik, hogy nem ad több pénzt a fővárosnak, a fővárosnál a közbeszerzések háttérembereire mutogatnak. Viszont Brüsszel érteni fogja az üzenetet, ugyanis arra a lefelezett beruházásra, amelyből kihúzták az utaskomfort-növelő, akadálymentesítő elemeket, nem fognak támogatást utalni.

false

Kútba esett

Tiltakoznak a magyar filmesek a Kút című film cenzúrázása és az azt követő elbocsátások miatt. „Mi, a magyar filmszakma különböző területein dolgozó szakemberek, mélységesen elítéljük azt és ahogy ön méltánytalanul, embertelenül megvált több filmes kollégánktól a Kút című film bemutatása körül zajlott személyes ügy miatt” - írták a Kálomista Gábor producernek címzett nyílt levélben, amit szerdán fél 6-ig 222-en írtak alá, köztük Mundruczó Kornél, Hajdu Szabolcs és a Kút rendezője, Gigor Attila is.

 

Lemondott a puccsoló Katona

A Népszabadság megpuccsolását és bedöntését levezénylő Mediaworks-vezérigazgató, Katona Viktor egészségügyi okokra hivatkozva lemondott – kemény 3 munkanap után, bár ez nem változtat azon, hogy most már az idők végezetéig az ő nevéhez fűződik a lap megszüntetésének (bocsánat, felfüggesztésének) felemelő cselekedete, a dolgozók átvágásáról nem is beszélve. A megbízott vezérigazgató, Door Tamás eddig értékesítési és marketingigazgatóként dolgozott a cégnél.

 

Ölni kell, különben

„A Fidesz politikusai arra jutottak: ölni kell, különben ők ölnek meg minket, és köztes megoldás nincs” – állítja Tölgyessy Péter politikai elemző, akivel az Index készített interjút. „Negyedszázaddal 1989 után újra nyakunkon a leválthatatlan hatalmi szerkezet és a versenyképtelen, államközpontú gazdaság” – tette hozzá. Tölgyessy nem hiszi, hogy a centrális erőteret a mai ellenzéki kínálatból győzheti le egyszer valaki: „Félek, hogy Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor valójában része az Orbán-rendszer hatalmi felállásának, és a többiek is azok.”

Szabadabbak, mint ti valaha

A Népszabadság újságírói ma végre átvehették személyes tárgyaikat „a Népszabadság szerkesztőségében, pontosabban a már nem létező Népszabadság már nem létező szerkesztőségében”. Hármasával osztották be őket, a bejutásról és a panda kiszabadításáról a Népszabi szerkesztősége Facebook-oldalán videót is közölt. A videó szerint volt olyan doboz is, amit már valaki kinyitott.

Figyelmébe ajánljuk