Pofánk leszakad, Orbán beszél alternatív valóságról!

  • narancs.hu
  • 2016. május 6.

Hírnarancs

Matolcsy, Csányi, Orbán és Kocsis Máté kevernek. Az RTL és a Tv2 meg perlik egymást. Pénteki hírek.

Politikai blöff

Először adott interjút Matolcsy György az MNB-botrány kirobbanása óta (a legjobb mondatait mi is összeszedtük), de megérte eddig várni, mert szerinte ez az egész mizéria az ellenzék politikai blöffje, kezdve azzal az elképzelhetetlen feltevéssel, hogy Orbán Viktor bizalma esetleg kicsikét meginoghatott benne az elmúlt hetekben, folytatva azzal, hogy a jegybank hitelessége esetleg kicsikét megkérdőjelezhetővé vált, egészen a titkolózásig, ami tudja meg most már az igazat mindenki, nem is titkolózás volt, hanem „szakmai vita”. A terjedelmes interjúból megtudhatjuk azt is, hogy Matolcsy kiterjedt unokatestvéri hálózattal rendelkezik, hogy szerinte tök oké a saját fia vállalkozását a jegybank pénzéből támogatni, hogy a Sakk és póker egy kitűnő könyv, naná, hogy megért 10 millát, hogy az MNB-alapítványok pénzéből támogatottak tulajdonosi hátterét bizony ők nem vizsgálják, és egyébként köszöni szépen, totálisan megérdemli a havi ötmilliós fizetést.

Csányi az élen

false

Megjelent a Napi.hu 100 leggazdagabb magyar című kiadványa (melyből két oldalt kivágtak, a Napi.hu szerint egy hirdetés miatt). A lista első helyét tekintve nincs változás, még mindig (2011 óta folyamatosan) Csányi Sándor a legvagyonosabb, tavaly óta 35 milliárddal gazdagodott, így már 200 milliárd körül mozog a vagyona. Őt Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 175 milliárddal, Demján Sándor így csak a harmadikra helyre tudott felkapaszkodni a maga szerény kis 120 milliárdjával. Az első tízben benne van Széles Gábor, Gattyán György vagy Simicska Lajos is, a tíz leggazdagabb magyar vagyona nagyjából 1120 milliárdot tesz ki. A százas listán szerepel még Andy Vajna, Hernádi Zsolt, de Garancsi István és Mészáros Lőrinc is igen előkelő helyet foglalnak el. A legbefolyásosabb ember továbbra is Orbán Viktor, őt követi Csányi és Lázár, de belefért a legjobb tízbe Habony Árpád és Matolcsy György is.

Lórúgás Brüsszelből

„Egy gyomorszájra mért ütéssel ér fel, lórúgás!” – mondta el ma reggel a Kossuth rádióban a miniszterelnök Brüsszel legújabb tervéről, miszerint migránsonként 250 ezer eurót kell fizetni azoknak az országoknak, amelyek nem fogadnak be menekülteket a kvóta szerint. Szerinte a menekülteket „kívül kell tartani”, Brüsszel nem európai módra viselkedik, a brüsszeli vezetők nem is érintkeznek a valósággal, a NATO-főtitkár pedig egy „öreg kommunista”. Orbán azt viszont üdvözölte, hogy a Kúria szerint lehet népszavazást tartani kedvenc kis kérdéséről, melyre tervei szerint azért van szükség, hogy megállítsa Brüsszelt.

false

 

Fotó: MTI

Én perelek, te perelsz

A Népszabadság értesülése szerint Dirk Gerkens, a Tv2 jelenlegi vezére egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot, mert szerinte diszkriminatív módon bocsátották el vezetői posztjáról, most elmaradt munkabérét és járandóságait követeli tőlük. Gerkensnek határozott idejű szerződése volt, az RTL-csoport regionális alelnöke, Andreas Rudas el is ismerte, hogy volt még hátra Gerkens megbízatásából. Gerkens menesztésének valódi okáról sok pletyka keringett, Rudas hivatalosan azonban azzal indokolta, hogy kellett a változás, és magyar vezetőt akartak a helyébe ültetni. Gerkens most ezért állítja, hogy származása miatt diszkriminálták. Közben a lap úgy tudja, az RTL egy szintén egymillió eurós viszontkeresetet indított, mert szerintük Gerkens megsértette a munkaszerződésben foglalt kötelezettségeit, például olyan költségeket is elszámolt, melyet a szerződés szerint nem tehetett volna. Az értesüléseket sem az RTL-nél, sem a Tv2-nél nem kívánták kommentálni.

Nem úgy volt!

Cáfolta Körmend polgármestere a tegnap az ATV internetes felületén megjelent híreket, miszerint a menekülttábor lakói molesztálták volna rendészeti szakközépiskolában sportoló lányokat és betörték a tornaterem ablakát. Bebes István elmondta, hogy felkérte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot az ügy teljes körű kivizsgálására, találják meg, ki volt a forrása a helyszínen meg sem jelenő ATV-s riporternek, s a lakosság megnyugtatása érdekében mielőbb tájékoztassák az önkormányzatot és a lakosságot a vizsgálat eredményéről.

Borókai, te liberális

Orbán Gáspárt tűzte lángoló címlapjára az e heti Heti Válasz, címlapsztorijuk ezúttal a Felházról szól, melyen Kocsis Máté úgy kiakadt, hogy Borókai Gábor főszerkesztőt egyből besorolta a leggátlástalanabb médiamunkások klubjába, a legelvetemültebb liberális újságírók közé. Borókai egy rövid publicisztikában válaszolt a mindentudó kommunikációs igazgatónak, ahol közölte vele, gond lehet a szövegértéssel, ők ugyanis nem támadják, éppen ellenkezőleg, kiállnak a hitet hirdető ifjú titán mellett.

Figyelmébe ajánljuk