Az Átrium biztosra ment: Ez az időjárás-jelentés tetszeni fog a kormánynak

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 24.

Interaktív

A videót az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei tiszteletére készítették.

"Az Országos Meteorológiai Szolgálat jövendő vezetésének és Magyarország Kormányanak ajánljuk szeretettel a megfigyelésekre alapuló, 100%-os beválású, egész évre szóló időjárás-jelentést, amellyel bármilyen operatív törzs bármilyen döntése igazolható".

Ezzel a szöveggel osztotta meg az Átrium a Facebook-oldalán az alábbi videót, ahol olyan megállapításokat tesznek, mint hogy:

  • az év első hónapjaiban téli hideg várható,
  • március környékén enyhül az idő,
  • májustól a napsütés lesz meghatározó,
  • az éjszakai hőmérséklet az évben mínusz 16 és plusz 25 fok között várható,
  • a Balaton vize 0 és 27 fok között valószínű.

A rövid videó végén az áll: "Készült az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei tiszteletére."

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Palkovics László augusztus 22-vel felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát.

Ezek után az OMSZ vezetői politikai nyomásgyakorlás miatt tiltakoztak és független vizsgálatot követeltek. Szerdán pedig a Stádium 28 Kör, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaiból álló csoport tiltakozott felháborodottan az OMSZ vezetőinek elbocsátásával kapcsolatban. Közleményükben azt írták: 

Mindenki tudja, hogy a meteorológia tudományának predikciói csak statisztikusak, valószínűek lehetnek. Hallatlan dolog a politikai bosszú egy – szigorúan tudományos tények alapján állított – valószínűség be nem következéséért. S különösen szégyenletes, hogy ennek végrehajtója olyan miniszter, aki a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Nem kétséges, hogy méltatlanná vált a tudomány eszményéhez.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk