tévéSmaci

Hurráoroszlán

  • tévésmaci
  • 2017. október 21.

Interaktív

Amikor Sztupa és Troché találkoztak Ibrányikkal és Horányikkal, nem sokat tudtak róluk. Tulajdonképpen semmit, tán, hogy valami Stan és Pan lennének, Ómafa azt mondta, hogy vidéki Sztupa és Troché, de már eleve az is kétséges volt, hogy Ómafa Sztupára és Trochéra érti, hogy vidékiek, vagy Horányik és Ibrányik lennének Sztupa és Troché bukolikus kiszerelésben. Troché el is képzelte menten Horányikot, ül a hűsön, a nagy dió­fa alatt, a halfarkú bicskájával komótosan falatozik, és valami isteni nyugalomban nagyokat fingik időnként. Ennyit a rohanó világról, gondolta Troché, majd azon is elmélázott, hogy a vidékiek vagy fővárosiak finganak-e gyakrabban; számos körülmény közrejátszhat, úgy éghajlati, mint akarati szinten, tette még hozzá magában. Sztupa is hasonlóképpen gondolkodott Ibrányik felől, holott korántsem volt bizonyos, hogy Horányik lenne Troché, Ibrányik pedig Sztupa rusztikus alakmása. Vagy így van, vagy fordítva, máshogy nem lehet, több kombináció nincs, nyugtatta meg magát Sztupa, már ha igaz egyáltalán ez a hasonlóság dolog. Ő speciel munka közben képzelte maga elé Ibrányikot, ami nyilvánvalóan Trochétól merőben elütő személyiségjegyei miatt adódott így. Sztupa fejében tehát Ibrányik épp kötözte fel a hurulót (valami se nem gereblye, se nem kapa szart) a biciklije vázához, s indult ki a földekre, mert Sztupa jól tudta, hogy vidéken földek vannak. A bicikli mellett szalad majd Cirmi, a hű eb, afféle puli, futtában is a farkát csóválva, mert tudja, hogy a földeken találkozhat majd a pajtásaival. Nagy pajtási találkozó lesz ott, míg Ibrányik hurul. Végül Sztupa is, Troché is csodálkozott erősen, hogy Ibrányik és Horányik nem is kettő, hanem egy személy, de kétségkívül hasonlít rájuk, bár a hurulót aligha tudná megkülönböztetni más vidéki dolgoktól.

Pénteken (22-én) délután ezredszer is elkezdi az Orion űrhajót az M3, Őrjárat a kozmoszban, ami azért furcsa, mert a remek kozmosz kifejezést csak a ruszkik miatt használták a keleti blokk országai, az Orion meg mégiscsak egy NSZK-s sorozat. Ám ha számításba vesszük, hogy ekkor már egy órája megy a Film Mánián Karel Reisz tollából A francia hadnagy szeretője, meglehet, magasról teszek a varangyok támadására. Este a Dunán Fekete Ibolya filmje lesz Ónodi Eszterrel a főszerepben: Anyám és más futóbolondok a családból. Csendben, de határozottan szögezzük le, hogy minél hosszabb a címe, annál jobb egy film, ezért tehát a világ legjobb filmje kétségkívül a Sikerül-e hőseinknek megtalálniuk Afrikában titokzatosan eltűnt barátjukat? Természetesen Alberto Sordival, Bernard Blier-vel és Nino Manfredivel, milyen kár, hogy azt soha nem adja a tévé. Bezzeg a Ha… című filmet, ami ilyenformán a világ legrosszabb filmje, szerfelett sűrűn tűzik műsorra, de szerencsére ezen a héten nem.

Vasárnap a Duna este kilenckor M3-má lesz hirtelen, s leadja a Valahol Európábant. Mondjuk, tíz perc múlva az igazi M3 előhozakodik A 22-es csapdájával, és a mozifejleményekre tekintettel tíz után az RTL Klubon meg jön a Szárnyas fejvadász. Nem, nem mondjuk el, hogy mit mond benne a magyar Olmos, mert 1.20-kor a Film Cafén Szelíd motorosok lesz, s abban is van magyar. Tehát önök se tévézzenek, inkább magyarjanak!

Figyelmébe ajánljuk