Szüret 2021/28.

  • Narancs
  • 2021. július 14.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Az Országgyűlés elnöke szerint ezen a földön mindenki úgy lehet az ország közösségének részese, hogy nem kell feladnia ősei nyelvét, kultúráját, hitét és álmait, és „a 20. század istentelen és embertelen diktatúráinak időszakát” nem számítva így volt ez Szent István király óta a magyar történelemben mindig.

MTI

 

Az a kérdés persze, hogy az emberek számára fontos-e, hogy itt sok arany van. Szerintem fontos, mert ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, ahhoz két dolog kell: maga a pénz – itt nemcsak aranyat őrzünk egyébként, hanem készpénzt is –, a másik fontos dolog meg, hogy a pénznek legyen értéke. A pénz értékét három dolog garantálja ma Magyarországon, ezért mindenki nyugodt lehet a saját pénzének értéke felől. Garantálja az arany, a jegybank meg a kormány. (…) Jó volt látni, hogy ez nem egy kóceráj, mint ahogy az ország sem egy kóceráj most már, hanem egy nagyon komoly hely, amely a technológiai versenyben is, amely a pénzforgalom és a pénztárolás nemzetközi versenyét jelenti, igen előkelő helyre helyezi Magyarországot.

Orbán Viktor sajtónyilatkozata a magyar aranytartalék megtekintésekor a Magyar Nemzeti Bank logisztikai központjában; miniszterelnok.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk