Szüret 2023/23.

  • Narancs
  • 2023. június 7.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

A korrupciós botrányokban fuldokló EP retteg a magyar uniós elnökségtől, mert ellenőriznénk, hogy betartják-e a jogállamisági szabályokat.

Deutsch Tamás Facebook-bejegyzése

 

LOVALTÁK   ÖRÖK ÉLETŰ   ELILLANT   LEGSZEBB

 

Olyan mértékig lovalták bele magukat abba, hogy ezt a háborút meg lehet nyerni, és azzal a módszerrel lehet megnyerni, ahogyan ez most zajlik, ahogy az ukránok harcolnak, a Nyugat meg adja nekik a pénzt meg a fegyvert, hogy erről a háborús ösvényről lejönni nagyon nehéz lesz. Szerencsére ez nem a mi dolgunk, mert mi szerintem az erkölcsileg és politikailag helyes ösvényen haladunk, de a többieknek nehéz lesz.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

A hungarikumok a magyarság legszebb arcát mutatják meg – jelentette ki beszédében V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos a balatongyöröki programon. A hagyomány csak élő lehet, és csak akkor működik igazán jól mindez, ha „frissen” tartjuk őket – tette hozzá.

Az Agrárminisztérium Sajtóosztály közleményéből

 

Brüsszelben ismét azért szólaltak fel, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat. A baloldal brüsszeli képviselői (…) bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést, és ne kereshessenek 800 ezer forintot.

A Fidesz közleményéből

 

A trianoni békediktátum aláírásának napja több mint száz éve a magyar történelem egyik legszomorúbb dátuma. Igazságtalansága még fájdalmasabbá teszi a tényt, hogy a nagyhatalmak tudatosan feldarabolták, meggyengítették országunkat.

A nemzetromboló Gyurcsány–Bajnai-korszakot követően, 13 évvel ezelőtt, a nemzeti-keresztény többség által törvényben rögzített nemzeti összetartozás napja azonban mégsem a tragédiára, hanem a Kárpát-medencében élő magyarság élni akarására és együvé tartozására irányítja a figyelmet.

A KDNP közleményéből

 

Mucsi András önkormányzati képviselő, a humán és szociális bizottság elnöke elmondta, Trianon a mi nagy kollektív gyászunk. (…) – A Horthy-korszak külpolitikájának elsődleges célja a revízió, a trianoni határok felülvizsgálata volt. A húszéves harc eredményt hozott, a tengelyhatalmak egy sor magyarlakta területet visszacsatoltak Magyarországhoz, de ennek keserű ára volt, a 4–5–6 éves magyar uralom 1944-ben elillant.

Beol.hu

 

A 70 éves születésnapomra megkaptam azt a csodát az égtől és a feleségemtől, hogy végképp megértettem: semmi és senki nem az enyém. Olyan kegyes a jó Isten, hogy mindig egy-egy napra kölcsönkapom még. (…) Ha holnap menni kellene, nagyon nyugodt lélekkel tenném, különösen azért, mert tudom, hogy örök életű fénylények vagyunk.

Pataky Attila a Borsnak

 

Tóth Andi szinte tökéletesen meztelenre vetkőzött legújabb Instagram-fotóján.

Blikk

 

Az Oroszlányhoz ezer szállal kötődő riporter, Vujity Tvrtko közösségi oldalán emlékezett meg a 103 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról. Ahogy posztjában fogalmaz, megnézte a szerződést, és rázta a hideg.

Kemma.hu

 

A politikát és a művészetet szánalmasan összekeverve, nevetséges politikai beszédet tartott Justine Triet, miután megkapta a legnagyobb művészfilmes díjat, a cannes-i Arany Pálmát. Gyakorlatilag felsorolta a szélsőbal összes követelését, a hiperóvatos Macron-kormányzatot diktatórikusnak nevezte. Mondhatnánk, hogy Justine Triet a francia Alföldi Róbert, persze, azzal a különbséggel, hogy a magyar baloldali „művész”-propagandistával szemben Justine Triet kétségtelenül jó rendező és sikeres is.

Origo.hu

 

– Kelebia története Trianon nélkül elképzelhetetlen, így nekünk, helyieknek a nemzeti összetartozás napja még inkább fontos kell, hogy legyen, saját múltunk megismerése miatt is – hangoztatta beszédében Maczkó József polgármester. (…) – A nagyhatalmak döntése rendkívül nehéz sorba döntötte hazánkat, ma is érezzük fizikai és lelki hatásait, és ahogy akkor is a keresztény magyar nemzetállamot akarták belülről szétrombolni bizonyos erők és szervezeteik, napjainkban ugyanők akarják meggátolni a keresztény magyar állam visszaállítását.

Baon.hu

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk