Szüret 2023/4.

  • Narancs
  • 2023. január 25.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Igen, mi, magyarok sem vagyunk bűntelenek. Hibáink és fogyatékosságaink is számosak. A kérdés csak az, mit kezdjünk ezzel a fel- és beismeréssel? Talán térdeljünk le a focipálya közepén? (…) Vagy hagyjuk, hogy az önjelölt, hazátlan és liberális cenzorok megrostálják és átírják a magyarok történelmét?

Orbán Viktor ünnepi beszéde a Himnusz születésének 200. évfordulóján, Miniszterelnök.hu

 

A Magyar Kultúra Napján az állami megemlékezés után a Parlament üléstermében a 200. évfordulót szimbolizálva 200 gyermek – 100 anyaországi és 100 határon túli – szavalja majd nemzeti imádságunkat Novák Katalin köztársasági elnökkel közösen január 22-én 17 órától. (…) A Kulturális és Innovációs Minisztérium arra bíztat [sic!] mindenkit, határon túli és inneni magyar közösségeket és egyéneket, hogy átélve a nemzethez tartozás megtartó és megerősítő érzését, kapcsolódjon be a közös szavalásba.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményéből

 

A veszélyek korát éljük, amelyben Magyarország elkötelezett a béke mellett, de a békéhez erő, a fiatalok ereje kell, „ezért kezdtük el és folytatjuk a fiatalítást” a Magyar Honvédségben – mondta a honvédelmi miniszter Kaposváron vasárnap. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a magyar kultúra napja és a Petőfi-emlékév alkalmából a somogyi megyeszékhely Petőfi terén tartott ünnepségen hangsúlyozta: a lánglelkű költő egy olyan haderőnek vált a hősévé, amely jóformán a semmiből, pillanatok alatt alakult, és vált képessé a nagy, professzionális, ám elbizakodott császári haderő legyőzésére.

Sonline.hu

 

[A] Wekerle Sándor volt pénzügyminiszter és miniszterelnök nevét viselő díjat azok kaphatják meg, akik a modernizációt, innovációt képviselik és a Kárpát-medencei egységes gazdasági építkezést szolgálják – mondta Matolcsy György. (…) A Trianon után elveszett Kárpát-medencei gazdasági egység kizárólag gazdasági, pénzügyi, kulturális és innovációs eszközökkel szerezhető vissza – hangsúlyozta a jegybankelnök. Méltatásában Csák Jánosról azt mondta, életműve azt üzeni, hogy a vállalaton belüli reformok és az ország megújulására való törekvés egybeesik – tette hozzá.

MTI

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk