Szüret 2023/41.

  • Narancs
  • 2023. október 11.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Brüsszelben áll a bál! Spanyolországból jelentkezem, itt van az európai uniós miniszterelnökök újabb rendkívüli csúcstalálkozója, és bár több ezer kilométerre vagyunk Brüsszeltől, innen is jól látszik, hogy Brüsszelben áll a bál.

Orbán Viktor Facebook-videójából

KÓRUSBAN       TEREMTETT       IMÁDKOZIK       RENDÍTHETETLENÜL

„Jó magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen”, fogalmaz Széchenyi. Erre kellene a magunk eszközeivel törekedni mindannyiunknak. Ahogyan a miniszterelnökünk is teszi, akit a század legnagyobb politikusának tartok. Azért, mert család- és sportszerető, de ami a legfőbb érdeme az én szememben, hogy nem emeli fel a kezét, nem adja meg magát. És ahogy már korábban mondtam, szeretem a bátor embereket, akik után – mert valakik után muszáj – menni lehet. Arra kérem az Istent, hogy még az ő regnálása alatt menjek el.

Koncz Gábor a Mandinernek

Hogy miként is kapcsolódik az erdőgazdálkodás a gyermekek neveléséhez és a gyermekek jogaihoz? Tette fel a kérdés [sic!] Zambó Péter. A kapcsolat nem más, mint a fenntartható gondolkodás. Ugyan úgy [sic!] a jövő számára neveljük az erdőket – amelyek majd a jövő generációja számára biztosítja [sic!] a jobb életkörülményeket – mint ahogyan a nevelők a mai fiatalságot. Ahogy gyermekek nélkül sem beszélhetünk a jövőről, ugyan úgy [sic!] a minket körülvevő természet is szerves része a következő korok környezetének.

Az Agrárminisztérium Sajtóirodája Az erdészek és a gyermeket nevelők is a jövőben gondolkodnak című közleményéből

 

A felelős állami politika legfontosabb teendője minden eszközzel erősíteni a szülőföld gazdaságilag megtartó erejét az összes nemzeti közösség számára – hangoztatta Kövér László szombaton Csíkjenőfalván. (…) Az Országgyűlés elnöke kifejtette: a jólét, biztonság és az otthonosság érzete mindenki számára csak a szülőföldjén érhető el.

MTI

Lázár János kiemelte: (…) támadás alatt áll a keresztény szabadság eszményén alapuló hagyomány, a modernitás értékein felépülő Európa, és vele támadás alatt áll az európai életmód, mint a magyar, mint a román életmód is.

MTI

Varga Judit a Fidelitas helyi szervezete által (…) megrendezett, hagyományos fáklyás felvonulást követő megemlékezésen arról is beszélt: október 6-a több mint másfél évszázada „a magyar becsület napja is”. (…) Rendíthetetlenül állunk továbbra is a béke pártján, és nem hagyjuk, hogy belesodorják az országot egy háborúba – jegyezte meg Varga Judit.

Fidesz.hu

Sok nő örülne, ha egy évben akár csak egyszer csokorral lepné meg a párja, Várkonyi Andrea viszont nem panaszkodhat, rendre virággal kedveskedik neki férje, Mészáros Lőrinc.

Blikk

– Ritának mint eddig is, fő szerepe lesz a mi közös dalaink előadásában, néhány szép önálló dalával kiegészítve. És itt jegyzem meg, hogy még azt is biztosra veszem, hogy a koncertjeink 28–42 éves korú közönsége kórusban fogja követelni Ritától, hogy a Kuckó Mackót is énekelje el! Így van ez rendjén: a jó zene a lényeg.

Bodnár Attila a Borsnak

Tóth Gabi korábban azt mondta, sokan támadták már kereszténysége miatt. Az énekesnő egy tavalyi interjújában elmondta, hogy a nagymamájának köszönheti a vallásosságát, és hogy a színpadra lépés előtt mindig imádkozik. Sőt, arról is beszélt korábban, hogy már saját bőrén is megtapasztalta a keresztényüldözést.

RTL.hu

Ha lenne vállalkozó kedvű alkotó, én biztos jegyet váltanék a Polgár Judit-musicalre is. Sőt, még ha most furcsa is, de egy évtized múlva miért ne lehetne zenés darabot írni Karikó Katalinról? Sok olyan témánk van, amelyek meg tudnák mozgatni a világ színjátszását.

Szente Vajk az operettszínházi pályázatáról az Index.hu-nak

Kálmán Tibor, Békés polgármestere – aki maga is tevékenyen bekapcsolódott a kolbászgyúrásba – elmondta, a csapatok még az előző évek magas nívójához képest is előreléptek. – A nap a kiváló békési kolbász mellett a közösségekről, a barátkozásról, egymás még jobb megismeréséről is szólt – tette hozzá. – A békési kolbász egy valós, óriási értéke a városnak.

Beol.hu

Mártírokat teremtett a császári hatalom Aradon

Cím a Baon.hu-n

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.