Visszakapta frekvenciáját a Tilos Rádió

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Interaktív

Szeptember 3-án kellett lekapcsolniuk a műsorszolgáltatást, viszont most úgy tűnik, sikeresen pályáztak újra.

A médiatanács döntésének következtében frekvencia nélkül maradt és szeptember 3-tól elnémult a Tilos Rádió, így már csak interneten lehetett hallgatni adásukat. A Tilos Kulturális Alapítvány a frekvencia újraelnyeréséért benyújtotta a pályázatát még augusztus 15-én, a Médiatanács pedig most kedden hozta meg döntését - írja a Media1.

A Budapest FM 90,3 MHz közösségi rádiós frekvenciapályázat végeredményéről a Tilos Rádió számára kedvező döntés született, így az FM-frekvencia nélkül maradt rádió hamarosan visszatérhet a megszokott helyére - hangsúlyozzák.

A Tilos Rádió így 10+7 évre szóló jogosultságot szerzett az egykori frekvenciáján, erről a hatóság ügyfélkapun keresztül ma reggel értesítette erről a rádiót működtető alapítványt – erősítette meg a lap kérdésére Orbán Gábor, a rádió ügyvezetője telefonon.

A frekvenciáért indított pályázaton egyébként a Tilos Rádió volt az egyetlen induló, a pályázatot némi hiánypótlás után vgül elfogadta a döntéshozó testület. A pontos visszakapcsolási dátumot egyelőre azonban nem lehet tudni, ugyanis még hátra van a döntés jogerőre emelkedése, majd a szerződéskötés, amelyre 45 napja van az érintetteknek. Ráadásul ezt követően még 120 nap áll a rádió rendelkezésére ahhoz, hogy megkezdje a sugárzást.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk