5193 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak múlt héten, meghalt 43 beteg

  • narancs.hu
  • 2022. december 14.

Katasztrófa

Jelenleg 1124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

6 420 546 fő kapta már meg az első koronavírus elleni oltását, közülük 6 206 878-an a második, 3 902 986-an a harmadik, 404 962-en pedig már a negyedik vakcinát is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Az előző héten 5193 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 176 249-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma 13 735.

Meghalt a múlt héten 43 beteg, így az elhunytak száma 48 380-ra emelkedett.

Jelenleg 1124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma 2 114 134.

A közlés szerint Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik", ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták, a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – hívják fel a figyelmet. Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni. Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk