7000 felett az új fertőzöttek száma, elhunyt 94 beteg

  • narancs.hu
  • 2022. február 8.

Katasztrófa

Lélegeztetőgépen jóval kevesebben vannak, mint az előző hullámokban. 

7053 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 94 beteg, így az elhunytak száma a járvány kezdete óta 42 069 főre emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. 

Az aktív fertőzöttek száma lassan, de tovább emelkedik, ezúttal 231 376 fő, ez már jócskán túlhaladja a második hullám csúcsán tapasztaltakat. 

A kórházban ápoltak száma január közepe óta nő, jelenleg 5167 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, de ez a szám még így is elmarad a második-harmadik hullám csúcsán tapasztaltaktól. Közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen, ez jóval kevesebb, mint a korábbi hullámokban. 

A beoltottak száma 6 375 020 fő, közülük 6 123 154 fő már a második, 3 738 393 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. 

A regisztrációs és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, csütörtöktől-szombatig pedig ismét lesz oltási akció. Az oltásra az oltatlanokat és azokat is várják, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk