A héten már másodjára tört ki egy vulkán a Fülöp-szigeteken

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. június 12.

Katasztrófa

Lehetséges, hogy újabb kitörések következnek.

Hamuval borított be egy falut az a Fülöp-szigeteki vulkán, ami a héten már másodszor tört ki.

A Bulusan-tűzhányó óriás hamuoszlopot lövellt az ég felé, kitörése az ország szeizmológiai hivatala szerint 18 percig tartott, a repülőjáratokat törölni kellett a rossz láthatósági viszonyok miatt.

A vulkán június 5-i kitörése legalább egy kilométer magas szürke hamucsóvát lövellt fel, tíz falut borított be hamuval.

A Sorsogon tartománybeli Juban falu, amely még az előző kitörés nyomait takarítja el, a tűzhányó robajára ébredt vasárnap. Halálesetről nem számoltak be, de a szeizmológiai hivatal az ötfokozatú skálán egyesre emelte a riasztási szintet.

"Nem mondhatjuk még, hogy vége, lehetséges, hogy újabb kitörés következik, ezért óvatosaknak kell lennünk a Bulusan-tűzhányóval" – mondta a hivatal vezetője a helyi rádióadón.

A vulkán az elmúlt években is aktív volt, 2016 és 2017 között tucatnyi alkalommal voltak hasonló kitörései.

A Fülöp-szigetek az úgynevezett csendes-óceáni tűzkörön helyezkedik el, mely több mint húsz aktív tűzhányójáról kapta nevét.

Címlapképünk illusztráció.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk