Három embert még élve mentettek ki a romok alól

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. február 18.

Katasztrófa

A földrengések óta megtalált halálos áldozatok száma szombaton átlépte a 45 ezret Törökországban és Szíriában.

Három ember, köztük egy gyerek került elő a romok alól 296 órával a Törökország déli és Szíria északi részét megrázó földrengés után – jelentette a TRT török állami televízió szombaton.

A felvételeken látható, ahogy a mentőcsapat tagjai hordágyon viszik a törmelékek alól kimentett férfit és nőt a készenlétben várakozó mentőautókhoz, miközben az orvosok már kezelésbe vették a kimentett gyereket. Egyelőre nem tudni többet a túlélőkről, azonnal kórházba szállították őket.

Az AFAD török katasztrófavédelmi hatóság pénteki közleménye szerint több mint 40 ezer fős, helyi és külföldi alakulatokból álló csapat kutatja folyamatosan az összedőlt épületek törmelékeit túlélők után kutatva.

A 7,8-as erősségű földrengés áldozatainak száma szombaton átlépte a 45 ezret, noha a szíriai halálozások száma néhány napja 5800 körül stagnál. A sebesültek száma meghaladja a százezer főt; Törökországban mintegy 264 ezer lakás vált a földdel egyenlővé.

 
Mentők a törökországi Hatayban 2023. február 17-én, tizenegy nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,7-es és 7,6-es erősségű két földrengés után. Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek
 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk