Luxusjachtról lőtt tűzijáték gyújtotta meg az erdőt

  • narancs.hu
  • 2024. június 22.

Katasztrófa

A görögországi Ídra szigetén a lángokat eloltották, de a helyiek dühösek.

A görögországi Ídra szigetének egyetlen fenyőerdeje lángra kapott a tűzijáték-rakétáktól, amelyeket egy luxusjachtról lőttek ki – írja a BBC.

A történtekről a helyi tűzoltóság számolt be.

A lángokat sikerült megfékezni, de a tűz keletkezésének körülményei miatt nagyon dühösek a görögországi sziget lakói. Az oltás nehézkesen ment, mert a tenger felől lehetett megközelíteni az égő fákat. Nem csak hajóról, helikopterről is locsolták az erdőt. 

A polgármester, Giorgos Koukoudakis felelőtlenségről beszélt, és azt mondta, az előzetes vizsgálat eredményétől függően jogi lépéseket tesznek a jachton tartózkodó emberekkel szemben. 

Görögországban kedden fokozott riadókészültséget vezettek be, mert a nagy meleg és a szárazság mellett erős szél is fúj. Pénteken a Peloponnészoszi-félszigeten egy 55 éves önkéntes tűzoltó belehalt az oltás közben szerzett sérüléseibe.

Tavaly augusztusban 79 embert tartóztattak le a görög hatóságok gyújtogatás gyanújával. Az erre vonatkozó törvényt az év elején szigorították, így akit jogerősen bűnösnek találnak ilyen ügyben, akár 20 év börtönre is ítélhetik.

A címlapkép forrása ez a Facebook-oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk