Meghalt egy magyar síelő Ausztriában

  • narancs.hu
  • 2024. január 9.

Katasztrófa

A hatvannyolc éves férfi húsz métert zuhant egy sziklafalról.

Meghalt egy 68 éves magyar síelő Ausztriában január 8-án, aki nyílt terepen haladt Hochkartól Lassing felé – írja az rtl.hu a helyi sajtó értesüléseire hivatkozva.

A rendőrség szeint a férfi levette síléceit, hogy gyalog haladjon lefelé egy fás területen, azonban lezuhant egy nagyjából húsz méter magas sziklafalról és életét vesztette.

Sajtóbeszámolók szerint a baleset hétfő délután 4 óra körül történt az Ybbstali-Alpokban. A közeli Göstling település hegyimentőit két órával később risztották, akik a férfi keresésére indultak. A síelő nyomait követve eljutottak a sziklafalhoz, ahol már csak a férfi holttestét találták meg. A hegyimentők és a város vezetői megköszönték annak a 16 embernek a segítségét, akik részt vettek az éjszakai mentőakcióban, ami sajnos már túl késeinek bizonyult ahhoz, hogy megmentsék a férfi életét.

+ + + Einsatz + + + Ein 68-jähriger ungarischer Staatsbürger fuhr am 8. Jänner 2024, gegen 16.00 Uhr, mit Schiern...

Posted by Bergrettung Göstling on Tuesday, January 9, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk