Melbourne-ben ötnapos karantént rendeltek el

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. február 12.

Katasztrófa

 Az éppen zajló Australian Openről is kitiltották a nézőket.

Ötnapos karantént rendeltek el Ausztrália második legnépesebb városában, Melbourne-ben a koronavírus Nagy-Britanniában azonosított jóval fertőzőbb mutációjának elterjedése miatt - jelentette be pénteken Daniel Andrews victoriai miniszterelnök .

Az intézkedés hátterében az áll, hogy a vírusvariáns egy járványgóca alakult ki egy helyi hotelben, ahol a külföldről visszatérő utazókat helyezik karanténba. Eddig tizenhárom esetet regisztráltak a szállodában.

"Mivel nagyon fertőző és gyorsan terjed (a vírusmutáció), meg kell szakítani a láncolatot" - hangsúlyozta Andrews újságíróknak nyilatkozva. Mint mondta, azt kell feltételezni, hogy a lakosság körében több eset is van, mint amit sikerült kimutatni és a vírusvariáns minden eddiginél gyorsabban terjed.

A korlátozások értelmében a lakosoknak otthon kell maradniuk, kivételt képez a nélkülözhetetlen munkák elvégzése, az orvoslátogatás, az élelmiszervásárlás, illetve az edzés. Emellett mindenhol maszkot kell viselni. Betiltották a gyülekezéseket, esküvőket és vallási rendezvényeket is.

Az Australian Open teniszbajnokságról kitiltották a nézőket. Az év első Grand Slam-tornája egyébként is a tervezetthez képest három héttel később kezdődött, ráadásul a játékosoknak, illetve a szakmai stábok és a háttérszemélyzet tagjainak - több mint ezer résztvevőnek és közreműködőnek -  két hetet karanténban kellett tölteniük. A Melbourne Parkba naponta legfeljebb 30 ezer nézőt engedtek be - ez körülbelül a fele a szokásos látogatottságnak -, de csütörtökön csak 21 ezren voltak, mostantól azonban (legalább öt napig) teljesen zárt lesz a rendezvény.

 

    

 

 

Figyelmébe ajánljuk