Meghalt a kislány, akit CT-hiány miatt nyitott mellkassal szállítottak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 13., 09:34
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Történik mindez a kormány szerint világszínvonalú egészségügyben.

Meghalt az a 13 éves kislány, akit – mint azt a lány nagymamája a Klubrádióban elmondta – a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből nyitott mellkassal szállítottak át a Heim Pál kórházba, mert a kardiológiai intézetben nincs CT – írja a hvg.hu.
A lap emlékeztet: a CT-hiány hírére azzal reagált Rétvári Bence államtitkár, hogy több a CT és az MR, mint 2010-ben volt.
false
Rétvári mellett Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár is magyarázta a bizonyítványt („van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van a műtőtől a CT, mint a kardiológiai intézet esetében”), de Balog Zoltán cinizmusa, mint oly sokszor, ezúttal is vitte a prímet: „Lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van” – szólott a miniszter az ATV-ben.

Most arról nem is szólnánk, hogy Balog szerint a sajtó rendre álhírekkel támadja az egészségügyet, azt az egészségügyet, ugye, amely a kormány szerint világszínvonalú.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 13., 09:34
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  squarell
  2017. július 13., csütörtök 16:01
  Geoda. Köszönöm , nagyjából egyetértünk.Még csak annyit, hogy amig nem lesz felelősségrevonás, ez így fog menni.Azért lovagolok a nyított mellkason, mert ugy szakmai szabályszegés szállítani.Az is igaz, hogy nem a hóhér a felelős a halálra ítélt haláláért.Ebben a kezelési-kivizsgálási és ha volt műtét , a műtétben sorban emberek döntéseket hoztak, azt meg kell vizsgálni és mérlegre kell tenni.Ki mikor mulasztott. Egyébként egyetértek sürgősen mondjon le a hibás, kérjen elnézést. De előtte feketén-fehéren tisztázzák, mi történt. És nincs mellébeszélés, hazudozás össze vissza, mint az egyes belső körökben szokás, mondván én elmosom a te szennyesedet és te eldugod az enyémet. Akár külföldi szakértőket kell hívni, hogy a "kéz kezet mos " jól bevált mo.-i gyakorlata ne érvényesülhessen.
 2. 3
  Geoda
  2017. július 13., csütörtök 13:15
  http://endresy.blogspot.hu/2017/07/balog-elemet-selejtez.html
  "Ugyanakkor az emberi laposelem-felelős korábban azt mondta, hogy a hazai egészségügy világszínvonalú, és minden ellenkező állítás álhír.

  Aki tehát meghal egy műszer hiánya, illetve néhány feleslegesen ott bóklászó baktérium miatt, az tulajdonképpen meg sem hal. A halála, miniszteri utasításra álhír. Alkalmasint Balognak közbe kellene járnia a soron kívüli feltámadásért is. Egyházi személyként ez igazán semmiség lenne a részéről. Egy kis ráolvasás, ima, és az álhírek ál-halottjai máris újra köztünk lennének. Egészen egyszerű megoldás lenne. Balogot egy idő után szentté avatnák, és besorakozhatna a panteonba. Miközben mindenki boldogan élne, míg meg nem hal. Pontosabban az utolsó ítéletig. Mert lenne egy miniszterünk, aki közben járna az örök élet ügyében is. A kormányzat persely-páterétől határozottan hasznos lenne. Valamint, majdnem olyan hatékony, mint a miniszteri munkássága. "
 3. 2
  Geoda
  2017. július 13., csütörtök 13:14
  squarell

  Sok mindenben igazad van. Azt illetően, hogy a mérleg mindkét serpenyőjét fel kellene forgatni.
  De:
  1. Nyitott mellkassal vittek át beteget.
  2. Az intézet felszereltsége csapnivaló
  3. A kislány meghalt. Egy másik gyerek kórházi fertőzésbe halt bele.

  Ilyen esetben a felelős miniszter a részvétét nyilváníthatja ki, és felajánlhatja a lemondását.
  Ha nem,akkor a főnökének kellene úgy kivágnia, mint macskát sz..ni.

  S ez akkor is igaz, ha legalább olyan érdekes lenne tudni, hogy
  1. Manneyiben nem ez volt az első eset, akkor az igazgató mit tett az eddigi esetek alapján?
  2. Az intézet mikor kért műszert, és mikor, ki milyen indokkal tagadta azt meg?
  3. Milyen szakmai indokok alapján kezdenek bele egy műtétbe, amihez nincs megfelelő felszereltség?

  Mert az ezekre adott "rossz" válasz esetén az intézet igazagatója részvétét nyilváníthatja ki és felajánlhatja a lemondását.
  A főnöke nyilván nem rugja ki, mert láthatóan ez a kormány-program
 4. 1
  squarell
  2017. július 13., csütörtök 12:22
  Cyranonak. Az 1.,2.,3. ponttal teljesen egyetértek.Ugyanazt leírom.Nem Balogot védem, nem hiszem ,hogy a hazai eü ellátás rendben van, sőt. Egyben azonban Balognak igaza van , a Danó közléssel baj van: hamis állításra alapozott, hergelő , félreértésekre lehetőséget adó közlés. Nem kétlem neki ezt mondták. De ki mondta pontosan, mit mondott. Miért halt meg a gyermek akit szállítgattak? Amennyiben nincsenek meg egy ellátás feltételei, miért vállalta a felelősséget az intézet igazgatója, a gyerek o. vezetője, a sebész és így tovább. Balog nem az orvos, valóban nem tudhatja , hogy mi különbség van nyitott mellkas és nyitott szívműtét között. Az ellátási felelősséget delegálta a szakma vezető intézetének. Még azt sem tudom, hogy pontatlan fogalmazásról, vagy lelkiismeretlen ellátásról va szó. Régen igaz, hogy hergelő cikkel lehet zsarolni. Ez az egész erről szól. És nem cinizmusról. Ne higgyenek el mindent amit mondanak, leírnak, sajnos az igazság ennél sokkal rosszabb. Ez a történet egyet igazol: mindig az erősebb és hazugabb kutya üzemel.t leírom.Nem csak engem illet meg a teljes igazság, hanem mindenkit.A nagymamát, a szív és egyéb betegeket, a politikát, akik hatalmat adtak egy szakmának, jelen esetben az OKI-nak (amire amúgy költöttek rendesen) hogy embereket kezeljen. Engem érdekelne, hogy valós e az információ?HOgy ki hazudik a történetben?Amennyiben érthető , mindenki számára nyílvános módon nem áll ki Ofner vagy akárki és nem mondja el , miért kell műtét közbenilyen fajta diagnosztika, akkor ez egy magán akció, hogy több példányban kelljen az újság, és akkor kérdem ez mennyivel jobb mint a habonymédia? Vállalom, hogy hülye vagyok és tudatlan. Egyet azonban még én is megérdemlek, válaszokat, hogy az adómból támogatott /vagy nem támogatott eü. hogyan fungál!.Világos?Ne az érzelmileg joögosan maga alatt lévő nagymama felháborodása mögé bújva gründoljanak maguknak égigérő vascsicsergőt.A zavarosban való halászat már kiválóan megy!Öntsenek tiszta vizet a fejünkbe.A jelenlegi igazgató, pontosan olyan hibás, mint Balog. ne adjanak ki győzelmi jelentéseket, nyilatkozatoka, hanem élő embereket!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs