Koronavírus: újra szigorítanak a görögök

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 10.

Katasztrófa

Zárva tartanak a bárok és az éttermek éjszaka, számos, a turisták körében is népszerű szigeten.

Elrendelte hétfőn a bárok és az éttermek éjjeli zárva tartását a görög kormány egyes, a turisták körében is népszerű országrészekben, miután rekordot döntött a koronavírussal újonnan megfertőződöttek száma.

Egy kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy újabb korlátozásokat rendelnek el a Balkánról érkező turisták és több európai uniós tagállamból légijáratokon érkezők esetében.
Az éjfél utáni zárva tartásra kötelezett övezetek között van Míkonosz, Szantorini, Korfu, Rodosz és Kréta – közölte Arisztotelia Peloni a televízióban.
Ezek a korlátozások már kedden életbe lépnek, egyelőre kéthetes időtartamra.
A Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Spanyolországból és Svédországból repülőn érkező utasoknak augusztus 17-étől háromnaposnál nem régebbi negatív vírustesztet kell bemutatni, akárcsak a szárazföldi határokon belépőknek.
Augusztus 16. után legfeljebb 750 ember léphet Görögországba Albániából.
Görögországban a hatóságok tájékoztatása szerint vasárnap 203 új fertőzöttet jelentettek, ott ez volt a legmagasabb szám a világjárvány kezdete óta. Hivatalos adatok szerint az országban 212 ember halt bele a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 betegségbe.

(MTI)

Neked ajánljuk