Kóla fröccsent a Bosch-kiállítás egyik képére

  • narancs.hu
  • 2022. július 6.

Képzőművészet

Nem történt kár, a folyadék csak a képkeretet érte el. 

Néhány napja a Népszava arról írt, hogy egy látogató "kólával öntötte le az egyik kiállított festményt" a Menny és Pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlaton a Szépművészeti Múzeumban. 

A Fidelio azonban most a múzeum közleménye alapján azt írja, az incidens még június 21-én történt, és valójában az egyik látogató táskájában a túlnyomás miatt szétrobbant egy szénsavas üdítőitalos palack,

a kifröccsenő folyadék pedig elérte a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő kép díszkeretét.

Az incidens egy mindeddig példanélküli és bármilyen szándékosságot nélkülöző baleset volt, mely során a látogató elismerte a felelősségét és a múzeum vizsgálata során maximálisan együttműködött – közölte a múzeum, hozzátéve, hogy az eset után a szakemberek megállapították, hogy káresemény nem történt.

A július 17-ig látható kiállításról itt írtunk korábban: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk