Elindult: Hódmezővásárhelyen az egyház máris beállt a Fidesz jelöltje mögé

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 12., 19:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hihetetlen indulatok kapták el a helyi esperest, aki hitet tett Lázár János jelöltje mellett.

„A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól” – nyilatkozta a Vásárhely24-nek Németh László esperes-plébános. A római katolikus egyházkerület vezetője szerint „felháborító volt”, amit a független jelölt a Hír Tv-ben előadott. „Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény” – tette hozzá. Szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. „Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.”

Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter

Fotó: Facebook

A plébános a helyi portálnak elmondta, hogy Hódmezővásárhelyen a római katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak. Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István király plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású, tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát.

„Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” – mondta Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

Mint az ismert, Márki-Zay Péter legyőzni készül a korábbi polgármester halálával üressé váló városvezetői székre szintén aspiráló, kormánypárti alpolgármestert. Márki-Zay mögé a teljes ellenzék beállt, az LMP-t és a Jobbikot is beleértve.

(via Index)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 12., 19:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  szegedi789
  2018. január 12., péntek 21:58
  Ellenzék gyenge/nincs Vásárhelyen. Jani tipikus fideszes. Tipikus kiskirály. Április előtt meg nem kell a szükségtelen betli... (Plebánus úr meg törölje meg magát ! Értünk mindent. De már a távolból figyelőnek kellemetlen...)

  Na, most akkor mennyi lesz az annyi ? Mennyi az elégedetlen polgár? Mennyi mer még a függöny mögött másra ikszelni, ha vannak ? Vagy szimpla, tisztes vereség?

  Egy helyi, politikában újnak számító civilbe, azért többet is fektethetne a demokratikus ellenzék, ha már valami tétet/tétecskét áprilisra is kellene hagyni... Körbeturnézta MZP a maradék médiát. Jó. Csak maradék... Ha ironizálni akarnék, még a plebános is hasznára volt... Látszódik egy pillanatra.

  Nem vagyok optimista. Hajjaj... Évek szisztematikus politikai építkezését kellene rövid időn belül összehozni...

 2. 4
  Cyrano
  2018. január 12., péntek 21:19
  Szegedi, köszönöm.
  Jót röhögtem, bár a szituáció cseppet sem vicces.
 3. 3
  alterego56
  2018. január 12., péntek 20:05
  Németh László esperes-plébános szerint Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában.
  Hát tisztelendő atyám a magad '59-es születésével bizony nagyon sokat sínylődhettél Rákosi és Kádár börtöneiben. De szerintem sokkal inkább voltál besúgója Kádárnak mint ellenzéke.
 4. 2
  galambocskám
  2018. január 12., péntek 20:00
  Atyaég.
 5. 1
  szegedi789
  2018. január 12., péntek 19:55
  Beállt?

  a) Bebújt...

  b) Vagy egyenesen onnan papolt...

  c) Orbánviktorban fogant.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs
Légy tudósítónk! Jelentkezés

Politika

még több Politika...

best of Narancs