Ózd

Elsuttogott szavak

  • narancs.hu
  • 2012. szeptember 5.

Kis-Magyarország

Megelégelte az ózdi MSZP, hogy a helyi médiában már a fizetett hirdetéseit sem fogadják, s első lépésként a városi tévé székháza előtt figyelemfelhívó sajtótájékoztatót tartott. Ezen a helyi Jobbik és független képviselők is részt vettek.

Veres András, az MSZP ózdi elnöke a néhány tucat résztvevő előtt tartott rendezvényen hamar belefogott a minden kiegyensúlyozottságot nélkülöző tájékoztatás példáinak sorolásába. Hiába tudatták például a televízió főszerkesztőjével, a két éve Kecskemétről Ózdra érkezett Bukovinszky Zsolttal, hogy ózdiak is részt vesznek a februári éhségmenetben, erről egy szó sem jött le a helyi médiában. Elhallgatták az MSZP kongresszusát is. Az utóbbi hónapokban az Ózdra érkező politikusokkal nem készítenek riportot, hanem egyszerűen mondanak valamit a felvételek alá, kizárva annak lehetőségét, hogy bárki bírálhassa a kormányt vagy a helyi önkormányzatot. Veres András azt is felemlegette, hogy az ingyenes terjesztésű (postaládákba dobált), nyolcoldalas városi havilapban, az Ózdi Körképben csak a Fidesz–KDNP képviselői kaphatnak megszólalási lehetőséget, akárcsak a városi televízióban. Az MSZP már akkor sem kap helyet a városi sajtóorgánumokban, ha fizetne – így lakossági fórumra sem tudták invitálni az ott élőket. Fizetett hirdetéseiket a helyi hirdetési újság sem fogadja, arra hivatkozva, hogy politikai hirdetést nem közölhetnek. (Ózdon, akárcsak a vidéki városok többségében, nincs ellenzéki sajtóorgánum – a szerk.)

Veres András tájékoztat


Veres András tájékoztat

Fotó: narancs.hu

A sajtótájékoztatón a Munkáspárt és a Jobbik, valamint független önkormányzati képviselők is részt vettek. Márton Ferenc jobbikos önkormányzati képviselő az MSZP-s politikus szavait azzal egészítette ki a narancs.hu-nak, hogy az Ózdi Körképet Miskolcon nyomják, noha Ózdon is lenne rá lehetőség. Veres a néhány tucat érdeklődő által hallgatott tájékoztatóját azzal zárta, hogy ez az első lépés, amelyet az MSZP tesz az egyoldalú tájékoztatás felszámolása érdekében.

Figyelmébe ajánljuk