Helyi népszavazást kezdeményeznek a keszthelyi szabadstrand megmaradása érdekében

  • narancs.hu
  • 2019. július 14.

Kis-Magyarország

Keszthelyen a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület és a Momentum Mozgalom demonstrációt tartott, ahol bejelentették, helyi népszavazást kezdeményeznek a szabadstrand megmaradása érdekében.

A Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) és a Momentum Mozgalom szombat délután demonstrációt tartott a keszthelyi szabadstrand megmaradása érdekében. Az eseményen felszólalt Nemes Balázs, a Momentum szóvivője, aki kiemelte: a fizetős strandra járás nem lehet kényszer, legyen meg a lehetősége mindenkinek arra, hogy pénztárcája kinyitása nélkül mehessen le a Balaton-partra és fürödhessen.

Nemes Balázs: a fizetős strandra járás nem lehet kényszer

Nemes Balázs: a fizetős strandra járás nem lehet kényszer

Fotó: KEVE-foto

A KÉVE nevében Elekes István beszélt arról, hogy a város jelenlegi agility (kutyaügyességi) parkja sincsen kihasználva, és ez a terület nem ideális ahhoz, hogy valódi kutyás élménypark lehessen.

Végezetül Weller-Jakus Tamás, a KÉVE elnöke bejelentette, hogy az egyesület két helyi népszavazási kérdést nyújtott be hitelesítésre a szabadstrand, illetve a kutyás élménypark létesítése tárgyában – tájékoztatta a Narancs.hu-t Molnár Tibor, a KÉVE szóvivője.

Figyelmébe ajánljuk