Ismét a Békemenetre viheti a viharsarkiakat a verekedő buszsofőr

Kis-Magyarország

Buszsofőrként vert meg még tavaly nyáron egy maszk nélküli, ittas állapotban lévő fiatalembert az a férfi, aki ellen most emeltek vádat, és aki több alkalommal fuvarozta Békemenetekre a Békés megyei fideszesek egy részét. Egy vadásztársaság vezetésében is szerepet vállal, fegyverviselési engedélye ugorhat.

Bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség, illetve vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 58 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfi ellen, aki buszsofőrként bántalmazott egy utast – tájékoztatta a Narancs.hu-t a Békés Megyei Főügyészség.

Mint megtudtuk, a férfi buszvezetőként áll alkalmazásban az egyik busztársaságnál. Tavaly június 4-én a Békéscsaba-Füzesgyarmat közötti menetrend szerinti járatot vezette. Többször is figyelmeztetett a kötelező maszkviselés szabályainak megszegése miatt egy ittas állapotban lévő férfit, de mindhiába. Amikor a busz este 10 óra előtt nem sokkal megállt az egyik köröstarcsai buszmegállóban, a sofőr a felsőruházatánál fogva megragadta a korábbi felszólításaira nem reagáló férfit, lerántotta, majd végighúzta a busz hátsó ajtajáig a padlón, és a nyitott hátsó ajtón keresztül lelökte a járműről. A fiatalember a földre esett, de aztán megpróbált visszaszállni a buszra. A sofőr ekkor arcon rúgta, ezért a férfi ismét a földre esett. Ezután a sofőr a buszmegállóban hagyva őt, elhajtott a busszal. A fiatalember a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A verekedő buszsofőr korábban több alkalommal vitte a fővárosba meghirdetett Békemenetekre a Békés megyei Fidesz-szimpatizánsok egy részét. Az ügyészségi indítvány, ami próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért rá, valószínűleg nem akadályozza meg ebben, tehát akár a március 15-ére meghirdetett vonulásra is fuvarozhatja az Orbán-híveket.

Emellett egy viharsarki vadásztársaság vezetőségi tagjaként is dolgozik a vád alá helyezett férfi, akinek fegyvertartási engedélye van. Ha a most született vádirat és vádindítvány alapján elmarasztalják a buszsofőrt, akkor vadászfegyverétől egy időre mindenképpen meg kell válnia.

(Címlapképünkön: a Békemeneten résztvevők 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Címszereplők

  • Kiss Annamária

Az elmúlt évad során a Katona József Színházban is láthattuk Médeia drámáját (Bagossy Júlia rendezésében), de hogy ne menjünk messzire, a Jurányiban is futott a Czukor Balázs által színre vitt változat.

Feladatmegoldás

Az OSA Archívum nem először foglalkozik azzal, hogy a legnagyobb haláltábor hogyan él tovább a magyar történeti tudatban. (Auschwitzba 56 nap alatt 430 ezer vidéki magyar zsidót hurcoltak, és a tábor minden harmadik áldozata magyar volt.)

Ki a mi barátunk?

„Ha a határ kellő sűrűséggel átjárható, az megkönnyíti az emberek életét. Ha viszont nem, akkor ez természetesen nehézségeket okoz az ott élőknek, és elválasztja az embe­reket egymástól. Éppen ezért számunkra stratégiai kérdés az, hogy van-e elég határátkelési pont két ország között” – mondotta Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere kedden, a Veľký Horeš (Nagygéres) és a magyarországi Nagyrozvány közti rövid összekötő út átadó ünnepségén.

Mindent jól csináltunk

„A négy és fél órán át tartó tárgyalás során a fenyegetőző férfi egyetlen alkalommal sem közölte, hogy robbantásra készül” – ezt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója közölte azon a múlt heti sajtótájékoztatón, amelyen a szeptember 20-án történtekről számolt be.

Arcah végnapjai

Alighanem az örmény–azeri konfliktus utolsó felvonásához ­érkeztünk a múlt héten. Azerbajdzsán visszanyerte ellenőrzését Hegyi-Karabah, a területén lévő, örmény többségű, s az 1992–1994-es háború óta magát függetlennek tudó enklávé ­fölött. Lesz-e maradása az itt élő 120 ezer örménynek, hogyan tékozolta el utolsó szövetségesét a térségben Moszkva, és ­maradtak-e jó fiúk a történet végén?

Herszoni történet

A háború alatt Herszon lakosságának java része elmenekült, csak néhány tízezren maradtak és dacoltak a megszállókkal. Olena férje nem sokkal azután halt meg, hogy az orosz hadsereg elfoglalta a várost.

Nicsak, ki hallgat?

„Ma Magyarországon, ahol az állami beruházások még mindig jelentős mértékűek, ahol kormány által támogatott hitelkonstrukciók működnek, ahol az adórendszer kevéssé stabil, ahol állami cégek hiteleket vesznek fel üzleti bankoktól; nos, egy ilyen gazdaságban elég tág tere van annak, hogy alkuk köttessenek a kormány és a bankok között.”

"Amióta az eszemet tudom, Orbán a miniszterelnök"

  • Dusza Erika

A TASZ a napokban osztotta ki az idei SZABAD-díjakat, a fiatalok kategóriában a jelöltek között volt az ADOM Diákmozgalom is. A szervezet 16 esztendős kommunikációs vezetőjével és borsodi koordinátorával, Merucza Tibor Alexszel a fiatalok közéleti aktivizmusáról, személyes indíttatásról, jövőképről beszélgettünk.

Új szelek

Érezhetően megélénkült a kádermozgás Dunakeszi és Göd térségében, miután nyáron igazságügyi miniszterré nevezték ki Tuzson Bence országgyűlési képviselőt. Dunakeszin bizonytalanná vált a kormánypárti polgármester újraindítása, a város fideszesei pedig közben Gödöt is „felügyelik”.

„Uram, nem csak fólia lesz itt”

Dolgozni jöhet, de munka után menjen vissza a szállására. Vásárolhat a boltban, de eszébe ne jusson körülnézni a falunapon! Akiknek van rá hatalmuk, úgy ­próbálják szabályozni a vendégmunkások életét, hogy ittlétük minél kevesebb ellenérzést váltson ki a ­helyiekből. Mégis akadnak letelepedők.