Ismét a Békemenetre viheti a viharsarkiakat a verekedő buszsofőr

Kis-Magyarország

Buszsofőrként vert meg még tavaly nyáron egy maszk nélküli, ittas állapotban lévő fiatalembert az a férfi, aki ellen most emeltek vádat, és aki több alkalommal fuvarozta Békemenetekre a Békés megyei fideszesek egy részét. Egy vadásztársaság vezetésében is szerepet vállal, fegyverviselési engedélye ugorhat.

Bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség, illetve vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 58 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfi ellen, aki buszsofőrként bántalmazott egy utast – tájékoztatta a Narancs.hu-t a Békés Megyei Főügyészség.

Mint megtudtuk, a férfi buszvezetőként áll alkalmazásban az egyik busztársaságnál. Tavaly június 4-én a Békéscsaba-Füzesgyarmat közötti menetrend szerinti járatot vezette. Többször is figyelmeztetett a kötelező maszkviselés szabályainak megszegése miatt egy ittas állapotban lévő férfit, de mindhiába. Amikor a busz este 10 óra előtt nem sokkal megállt az egyik köröstarcsai buszmegállóban, a sofőr a felsőruházatánál fogva megragadta a korábbi felszólításaira nem reagáló férfit, lerántotta, majd végighúzta a busz hátsó ajtajáig a padlón, és a nyitott hátsó ajtón keresztül lelökte a járműről. A fiatalember a földre esett, de aztán megpróbált visszaszállni a buszra. A sofőr ekkor arcon rúgta, ezért a férfi ismét a földre esett. Ezután a sofőr a buszmegállóban hagyva őt, elhajtott a busszal. A fiatalember a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A verekedő buszsofőr korábban több alkalommal vitte a fővárosba meghirdetett Békemenetekre a Békés megyei Fidesz-szimpatizánsok egy részét. Az ügyészségi indítvány, ami próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kért rá, valószínűleg nem akadályozza meg ebben, tehát akár a március 15-ére meghirdetett vonulásra is fuvarozhatja az Orbán-híveket.

Emellett egy viharsarki vadásztársaság vezetőségi tagjaként is dolgozik a vád alá helyezett férfi, akinek fegyvertartási engedélye van. Ha a most született vádirat és vádindítvány alapján elmarasztalják a buszsofőrt, akkor vadászfegyverétől egy időre mindenképpen meg kell válnia.

(Címlapképünkön: a Békemeneten résztvevők 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.