Milliós költségtérítésre, közpénzből futó mániákra és több furcsaságra bukkantunk Toroczkai Ásotthalmán

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2017. szeptember 20.

Kis-Magyarország

Jobbikos hatalomépítés az ön pénzén.

Nagyon fura hely lett az elmúlt években Ásotthalom – ez derült ki azon a túrán, amelyet a magyar-szerb határ menti községbe tettünk. Toroczkai lassan négy éve polgármester Ásotthalomon, és ezalatt több minden is megváltozott.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban részletesen bemutatjuk, hogyan terjesztette ki a befolyását Toroczkai László a helyi önkormányzatban:

–        nemrég távozott a korábbi jegyző, és utóda épp egy olyan alapítványból érkezett, amely finanszírozója a Toroczkai szívügyének számító Rózsa Sándor-kultusznak

–        ma már a korábbi független önkormányzat alpolgármestere is elkötelezte magát a Jobbiknak, míg egy független képviselő idén személyesen alapította meg a helyi jobbikos szervezetet, és lett mindemellett Toroczkai személyi asszisztense

Toroczkai László

Toroczkai László

Fotó: MTI

 


Ezen túl bemutatjuk, hogy Toroczkai bár azzal az ígérettel lett polgármester, hogy csak a minimálbért veszi fel, ma már jócskán megemelt fizetéséért (548 ezer forint) dolgozik.

–         sőt, még komoly költségtérítést is kap (82 ezer/hó), amint ez a testületi jegyzőkönyvből kiderül

–         továbbá benzinpénzt, viszont az önkormányzat csak 25 ezer forintért lett volna hajlandó elárulni, mennyi közpénzt tankolt el Toroczkai...

Cikkünkben olvashat Toroczkai korábbi fura pénzügyleteiről és vállalkozói kudarcáról is, és megtudhatja, hol volt Toroczkai egykori tanyája, amelyet azért kellett elárverezni, mert a 2000-es években vállalkozóként nem rendezte számláját az Inform Média felé - ezt a cég is megerősítette a Narancsnak.

false

Itt a végrehajtásról szóló bejegyzés:

false

Toroczkai tudatos építkezése mellett tételesen bemutatjuk azt is, hogy az elmúlt években – és ettől igazán fura hely Ásotthalom – milyen skanzent húzott fel a községben a polgármester, közpénzből. A Narancs közel 130 millió forintnyi közpénzt számolt össze, amely Toroczkai László mániáinak („szívügyeinek”) a finanszírozására ment. Ezek közt van egy rasszista szervezet példaképének kultikussá tételére tett kísérlet is – ezekről is bővebben olvashat lapunkban.

false

 

Riportunkban megszólaltattuk Toroczkai Lászlót is.

Mivel ez egyes felmérések szerinti ő a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke, kíváncsi voltam, mit gondol néhány korábbi nyilatkozatáról. 2011-ben például így beszélt Gyurcsányról a Magyar Szigeten: „Én is nagyon sokszor mondtam, hogy agyonlőném Gyurcsány Ferencet”, illetve „szívességet tettünk volna a magyarságnak, ha tizenéves korában, a KISZ-táborban lőttük volna agyon”. Könyvében pedig felidézte, hogy amikor a Parlamentben egyszer együtt vécézett Horn Gyulával, a piszoárnál állva „arra gondoltam, hogy bele is fojthatnám valamelyik vécé­kagylóba, a fél ország hálás lenne”. Amikor megkérdeztem Toroczkaitól, hogy ezeket ma, Jobbik-alelnökként is vállalhatónak tartja-e, kurtán csak annyit válaszolt: „Igen.”

Nagy Gergely Miklós teljes cikkét Toroczkai László ásotthalomi birodalmáról a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

Figyelmébe ajánljuk