Sztrájk nélkül érte el célját a szakszervezet a veszprémi Continentálnál

  • Varga Domokos Péter
  • 2019. március 15.

Kis-Magyarország

A szakszervezetek a bértárgyalásokon elérték a kitűzött céljukat a Continental AG veszprémi gyárában, megállapodott a sztrájkbizottság a vállalat vezetésével – értesült a Narancs.hu.

Erről Somogyi Tiborné, a Continental Automotive Hungary Kft.-nél működő Kábelgyártó Vasas Alapszervezetének titkára tájékoztatta portálunkat. Somogyiné a sztrájkbizottság tagjaként részt vett a március 11-én, hétfőn kezdődött, és négy napon át, csütörtökig tartó tárgyaláson.

A megállapodás eredményét hat pontban foglalták össze, négyet ezek közül teljesen lezártak, de két pontban néhány részletkérdésről további egyeztetéseket folytatnak, amelyeket rövid határidőn belül le kell zárniuk. A helyi szakszervezet kitűzött célja volt, hogy megszüntessék a bérbesorolási kategóriák tervezett átalakítása miatt várhatóan kialakuló rossz helyzetet, azaz ne legyenek olyan dolgozók, akik az átlagosnál jóval alacsonyabb összegű béremelésben részesüljenek.

Öt nap után született megegyezés

Öt nap után született megegyezés

Fotó: garantajto.hu

Megfelelő bérszínvonal

Somogyiné megerősítette, ezt elérték, azaz a Continental veszprémi gyárában a dolgozók bérszínvonala meg fog felelni a magyar autóipari beszállító cégek átlagának. Emellett a bérezésnél a lojalitást is figyelembe fogják venni.

A szakszervezeti titkár kitért arra is, az eredmény eléréséhez komoly segítséget kaptak a Vasas Szakszervezeti Szövetségtől. Visszajelzések szerint a megállapodással a dolgozók elégedettek, a sztrájkbizottság befejezte működését, azaz a Continental Automotive Hungary Kft.-nél már nem áll fenn sztrájkhelyzet.

Neked ajánljuk

„Mintákat rajzolt vele a minden mindegy egére”

Holdosi József huszonöt évesen fejezte be Kányák című első regényét. Saját felmenőinek élettörténetét a mágikus realizmus és a cigányság ősi mítoszainak keresztezésével egy olyan világon keresztül írt meg, amelyhez hasonlót nehezen találni a magyar irodalomban. Következzék az Olvasni muszáj legfrissebb része!