Tankerületi vezető lett a volt fideszes képviselő, aki nemrég még igazgató akart lenni

  • Varga Domokos Péter
  • 2022. december 5.

Kis-Magyarország

Két vasat tartott a tűzben Fenyvesi Zoltán bukott fideszes parlamenti képviselő, aki végül puhára esett. 

A veszprémi Vetési Albert Gimnázium honlapján november 29-én délelőtt még megtalálható volt Fenyvesi Zoltán igazgatói pályázata, aki november 1-től a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója, nemrégiben pedig még fideszes parlamenti képviselő volt.

Fenyvesi Zoltán 1997 óta tagja Fidesz–KDNP-nek, 2018 és 2022 között Veszprém megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője volt. A 2022-es választáson kezdetben még a Fidesz-KDNP jelöltjeként szerepelt, de január 31-én – valószínűleg nem egészen önszántából – lemondott a jelöltségéről Navracsics Tibor javára. (Navracsics végül megnyerte a körzetet, hat százalékkal verve legnagyobb riválisát, az ellenzék közös jelöltjeként induló, a Jobbik színeiben politizáló Rig Lajost.)

Fenyvesi a jelöltségről való lemondását követő majd’ egy évig nem hallatott magáról. Ez nem volt meglepő, hiszen képviselőként több, a körzetében nyilvánosságra kerülő botrányos ügyben is felmerült a neve közvetett érintettként, erről portálunk is beszámolt. Fenyvesinek azt rótták fel, hogy a kelleténél tovább kitartott Sümeg kormánypárti polgármestere, Végh László mellett, aki hibát hibára halmozott, botrányai az országos médiumok ingerküszöbét is elérték

Novemberben azonban kiderült, hogy a Fidesz-MPSZ őt sem hagyta az út szélén, ugyanis a hónap 1-jétől a pedagógus végzettségű, és korábban pedagógusként is dolgozó Fenyvesi Zoltánt kinevezték a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatójává

 
Fenyvesi Zoltán beszél, a háttérben Navracsics Tibor
Forrás: Facebook/Fenyvesi Zoltán

Meglepő volt viszont, hogy Fenyvesi október 26-i keltezéssel, öt nappal azelőtt, hogy kinevezték tankerületi igazgatónak, még pályázatot adott be a veszprémi Vetési Albert Gimnázium igazgatói posztjára. Kérdésként merül fel, ekkor még nem tudta, hogy alig néhány nap múlva tankerületi vezető lesz? 

A 45 oldalas pályázata alapos munkának tűnik. Elkészítéséhez részletes és pontos információkkal kellett rendelkezni a gimnázium belső életéről, szakmai munkájáról. Hiánytalanul felsorolja például a gimnázium nyelvoktatásban közreműködő külföldi partnereit, köztük az UCAPE-t, az Európa Tanács oktatási civil szervezetét, a francia nagykövetséget, a Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodáját. Ugyancsak megtudhatjuk, a diákcsere folyamán mely külföldi, erdélyi, német, francia, spanyol partnerintézményekkel működik együtt a Vetési, szám szerint kilenccel.

Fenyvesi vezetői hitvallásáról azt olvashatjuk, a jövőben a Vetési Albert Gimnáziumot olyan iskolának szeretné látni, ahova örömmel és szívesen járnak a gyerekek és a pedagógusok, mert szerető, megértő és motiváló légkör veszi körül őket.

A Narancs.hu megkérdezte Fenyvesi Zoltánt, jelen helyzetben hogyan értelmezhető a Vetési gimnázium igazgatói posztjára október 26-án beadott pályázata. A tankerületi igazgató azt közölte, hogy pályázatát visszavonta.

Ezek után a gimnáziumot fenntartó Veszprémi Tankerületi Központ igazgatójától szerettük volna megtudni, hogy ha Fenyvesi visszavonta a pályázatát, miért szerepel az mégis a Vetési gimnázium honlapján.

 

A Google archívumáról készült képernyőfotó a Vetési gimnázium oldaláról, amely még tartalmazza a két igazgatói pályázatot

Forrás: Google

Tőlük végül emailen kaptunk választ. Azt írták, Fenyvesi visszavonta a pályázatát, amely a hírarchívumban volt olvasható, de már nem szerepel a Vetési gimnázium honlapján.

Ez így nem pontosan fedi a valóságot; a pályázatok a Vetési gimnázium honlapján november 29-én délelőtt még láthatóak voltak, azt követően frissítették a honlapot, és törölték mindkét pályázatot – azaz a pályázatokat a honlapról az érdeklődésünket követően tüntették el. A Google archívum azonban megőrizte a Vetési gimnázium honlapjának a november 25-i állapotát, és ott megtalálható mindkét pályázat.

A másik pályázatot a Vetési gimnázium igazgatói tisztségére a jelenlegi megbízott intézményvezető, Simon Zsolt adta be, szintén október 26-án. A honlapon azonban már ez sem szerepel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk