1,3 milliárd dolláros segélyt kap Ukrajna

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. október 8.

Külpol

Az IMF-től a kialakult élelmiszerválság kezelésére.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) mintegy 1,3 milliárd dolláros segélyt ítélt Ukrajnának a kialakult élelmiszerválság kezelésére - közölte a Washingtonban székelő szervezet közép-európai idő szerint szombat reggel.

Az 1,3 milliárd dolláros összeg (567 milliárd forint) az IMF szerint "az Ukrajnában tapasztalható, megdöbbentő élelmiszerárakat hivatott csökkenteni", továbbá azt a bevételkiesést kell kiegyenlítenie, amely - az országban zajló háború miatt - a gabonaexport hónapokig tartó leállása okozott - közölte az IMF.

Hozzátették, hogy Ukrajna gazdasági teljesítménye becslések szerint idén 35 százalékkal romlott, emellett "változatlanul magasak a finanszírozási igények". Közleményében az IMF ugyanakkor elismerését fejezte ki az ukrán kormány felé, amiért "a fennálló körülmények között is képes fenntartani a pénzügyi stabilitást".

Az IMF azon élelmiszerválsággal kapcsolatos támogatási programja, amely lehetővé tette Ukrajna támogatását, csupán néhány napja indult el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk