60 éves tankokkal pótolja veszteségeit az orosz hadsereg

  • narancs.hu
  • 2023. március 6.

Külpol

Kihozták az egykori T-62-eseket a raktárból. 

A brit hírszerzés Twitteren közzétett legújabb információi arról szólnak, hogy komoly fegyverellátási problémák lehetnek az orosz hadseregben, ugyanis lassan muzeális értékű harckocsikat is bevetnek. 

A brit védelmi minisztérium azt írja, hogy a harckocsi-veszteséget Oroszország már a raktárból kihozott 60 éves (1961 és 1975 között gyártott) T-62-es tankokkal pótolják, de már előkerültek BTR-50-es páncélozott csapatszállítók is, amelyeket 1952 és 1970 között gyártottak. 

A brit információk szerint 2022 nyara óta mintegy 800 T-62-est hoztak ki a raktárból, és bár néhányat feljavítottak korszerűsített célzóberendezéssel, amely javítja a harckocsik éjszakai hatékonyságát, de így is komoly kockázatot kelent ezeknek a régi eszközöknek alkalmazása, mert nem elég ellenállóak a modern fegyvereknek.  

A hétvégén a Wagner magánhadsereg vezetője, Jevgenyij Prigozsin is arról beszélt, hogy komoly lőszerhiány van Bahmutnál, arról beszélt, hogy Oroszország Bahmut közelében lévő frontvonalai összeomolhatnak, ha erői nem kapják meg a Moszkva által februárban megígért lőszert. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk